Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν

«Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο»

Συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Aυτήν την ώρα οι δύο αξιωματούχοι, κάνουν δηλώσεις για τις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις, η γραμμή άμυνας έναντι της Ρωσίας, αλλά και τις διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο για την ανάγκη κοινής στάσης και κοινών αποφάσεων στο θέμα της ενέργειας, αλλά όχι με έναν τρόπο που θα ωθεί πολλές χώρες της Ευρώπης να πυροβολήσουν τα πόδια τους, με το «πλαφονάρισμα» του ρωσικού αερίου και μόνο. Η Γαλλία, άλλωστε, είναι από τις λίγες χώρα που στήριξαν την πρόταση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για πλαφόν στο ρωσικό αέριο, αν και φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα για διεύρυνση του πλαφόν, στην κατεύθυνση της ελληνικής πρότασης για παρέμβαση στη χονδρική τιμή, μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Μακρόν και για τη στάση της Τουρκίας, καθώς οι απειλές από μέρους πολιτικής ηγεσίας της γείτονες έχουν πάρει άλλη διάσταση.

Δείτε Live:

newmoney.gr

 
20894