ΗΠΑ: Με κλειστά μικρόφωνα το τελευταίο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Με κουμπί σίγασης το τελικό debate μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν

Το τελικό debate μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, θα περιλαμβάνει ένα κουμπί σίγασης το οποίο θα επιτρέπει στον κάθε ομιλητή να μιλάει χωρίς διακοπές, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές χθες Δευτέρα, στην προσπάθεια να αποφύγουν τις αντιδικίες που αμαύρωσαν το πρώτο debate.
 
Η εκστρατεία του Τραμπ εξέφρασε αντιρρήσεις για την αυτή την αλλαγή -που έγινε αφού ο πρόεδρος μίλησε επανειλημμένα τόσο για τον Μπάιντεν όσο και για τον συντονιστή της συζήτησης κατά παράβαση των συμφωνηθέντων κανόνων- ωστόσο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης.

Η Προεδρική Επιτροπή για τα Debates δήλωσε ότι το μικρόφωνο κάθε υποψηφίου στη συζήτηση στο Νάσβιλ του Τενεσί, δεν θα είναι ενεργό, ούτως ώστε να επιτραπεί στον αντίπαλό του να κάνει τις αρχικές παρατηρήσεις του διάρκειας 2 λεπτών, στην αρχή της κάθε 15λεπτης ενότητας του debate. Και τα δύο μικρόφωνα θα ενεργοποιούνται για να επιτρέψουν τη μετάβαση μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.


«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευτεί να συζητήσει με τον Τζο Μπάιντεν ανεξάρτητα από τις αλλαγές των κανόνων την τελευταία στιγμή από την προκατειλημμένη επιτροπή, στην τελευταία προσπάθειά της να προσφέρει πλεονέκτημα στον αγαπημένο της υποψήφιο», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας Μπιλ Στέπιεν.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, περιορίζοντας τις πιθανότητες του Τραμπ να αλλάξει το κλίμα στις προεδρικές εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις σε εθνικό και κρατικό επίπεδο να δείχνουν ότι ο Μπάιντεν προηγείται.

Ο Τραμπ διέκοψε επανειλημμένα τον αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του χαοτικού debate στις 29 Σεπτεμβρίου, μέχρι που σε ένα σημείο απευθυνόμενος στον Μπάιντεν είπε: «Θα σκάσεις, φίλε;»

naftemporiki.gr / reuters

 
20894