ΗΠΑ: Πάνω από 5.000 οι νεκροί–Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 215.175

Το Πεντάγωνο έδωσε παραγγελία για 100.000 σάκους νεκρών

Μετά και τη διαταγή του κυβερνήτη της Φλόριδας, άνω του 87% του πληθυσμού των ΗΠΑ βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εκδώσει διαταγή για να το επιβάλλει σε όλη την επικράτεια, γιατί η κάθε πολιτεία έχει διαφορετικό επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
«Υπάρχουν πολιτείες που είναι διαφορετικές. Υπάρχουν κάποιες που δεν έχουν τόσο έντονο το πρόβλημα», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, συνιστώντας «ευελιξία».
 
Την Τετάρτη, ο Αρχίατρος των ΗΠΑ Τζερόμ Άνταμς είχε προτρέψει όλους τους αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τα περιοριστικά μέτρα που ανανέωσε την προηγούμενη ο Πρόεδρος Τραμπ ως μία εθνική διαταγή κατ’ οίκον περιορισμού.

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<
 
Ο Πρόεδρος επίσης είπε πως μελετάται η διακοπή αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ πόλεων στις οποίες η επιδημία παρουσιάζει έξαρση, παρότι κάτι τέτοιο – όπως είπε – θα είναι σκληρό για τις αεροπορικές εταιρείες.
 
Αργά το βράδυ (1/4) τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 215.175 και οι νεκροί τους 5.110. Περισσότερα από 950 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε μία μέρα, ένα ρεκόρ που απ’ ότι φαίνεται θα σπάει καθημερινά μέχρι στις ΗΠΑ η αύξηση των κρουσμάτων να φτάσει στο απόγειο. Η Νέα Υόρκη έχει τη θλιβερή πρωτιά, με 83.901 κρούσματα και 2.219 νεκρούς, εκ των οποίων 1.350 στο δήμο Νέας Υόρκης..
 
Η επίσημη πρόβλεψη μιλά για 100 – 240 χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό και όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) ζήτησε από το Πεντάγωνο 100.000 στρατιωτικούς σάκους που χρησιμοποιούν οι αμερικανικικές ένοπλες δυνάμεις για τις σωρούς των νεκρών στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Τα αποθέματα αυτή τη στιγμή καλύπτουν μόνο 50.000 σάκους.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Στα καλά νέα είναι ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να είναι έτοιμο ένα τέστ διακρίβωσης αντισωμάτων κορωνοϊού, όπως ανέφερε η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τον κορωνοϊό στο Λευκό Οίκο, δρ. Ντέμπορα Μπίρξ. Σύμφωνα με ειδικούς, άτομα που έχουν περάσει τον ιό έχουν δημιουργήσει αντισώματα και οι πιθανότητες να κολλήσουν ξανά την ασθένεια είναι ελάχιστες. «Κατά την άποψή μου είναι κατά 99,9% ασφαλή», είπε η δρ. Μπιρξ.

ΚΥΠΕ - Αποστόλης Ζουπανιώτης 

 
11320
Thumbnail