Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 74.386 Οι νεκροί έφτασαν τους 7.503

Συνεχίζεται η δραματική κατάσταση στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο πάντως, σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 74.386 Οι νεκροί έφτασαν τους 7.503. Παράλληλα, 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Χθες Τρίτη (24/3) το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 69.176 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 6.820 άνθρωποι ενώ 8.326 είχαν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα. 1.036 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 , με 258 νεκρούς.

ΑΠΕ
 

 
8706
Thumbnail

Η Bridgestone, κατασκευαστής ελαστικών και προϊόντων καουτσούκ, συνεργάζεται με τη Microsoft για να αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης που θα εντοπίζει θέματα ζημιάς ελαστικών σε πραγματικό χρόνο. Αυτού του είδους τα ζητήματα αφορούν περίπου το 30% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται λόγω τεχνικής αστοχίας.

ad1mobile

Τα προβλήματα των ελαστικών προκύπτουν λόγω τεσσάρων βασικών θεμάτων: ανεπαρκής πίεση, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και, τέλος, ζημιά από πεζοδρόμια/κράσπεδα, λακκούβες ή αντικείμενα στο δρόμο.

>>> Διαβάστε επίσης: Γίνε Γραμματέας στην ΕΕ με μισθό €3,279 - Όλες οι πληροφορίες <<<

Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα μπορούν ήδη να μετριαστούν με αξιόπιστο τρόπο. Το TPMS (σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών) είναι υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2012 και έπειτα, βοηθώντας τους οδηγούς να αποφύγουν προβλήματα χαμηλής πίεσης. Η τακτική συντήρηση και η έγκαιρη αντικατάσταση των ελαστικών προστατεύει από τη φθορά και την κόπωση.

Η εξαίρεση και το κενό ασφαλείας είναι η ζημιά των ελαστικών - η οποία συχνά δεν μπορεί να ανιχνευθεί χωρίς στενό έλεγχο από κοντά και η οποία μπορεί ενδεχομένως να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Τα κατεστραμμένα ελαστικά μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Μπορεί επίσης να επηρεάσουν δυσμενώς και άλλα εξαρτήματα του οχήματος, όπως για παράδειγμα να προκαλέσουν ζημιά στους τροχούς και έτσι να δημιουργήσουν περαιτέρω πηγή δυνητικού κινδύνου για τους οδηγούς.

Τώρα αυτό το κενό έρχεται να κλείσει. Το σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τη ζημιά. Χρησιμοποιεί το πλαίσιο λειτουργίας cloud της MCVP (Microsoft Connected Vehicle Platform) μαζί με τα υπάρχοντα δεδομένα του αισθητήρα, από το λογισμικό που είναι ήδη εγκατεστημένο και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τον εντοπισμό συμβάντων που επηρεάζουν την επιφάνεια του ελαστικού και τον σκελετό. Ο οδηγός μπορεί στην συνέχεια να ειδοποιηθεί αμέσως για τον κίνδυνο και να ενεργήσει ανάλογα για να διορθώσει την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλο ισοδύναμο σύστημα παρακολούθησης στην αγορά. Οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις απαιτούν την εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού.

Αυτό το σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών έχει και άλλες παραμέτρους. Το σύστημα δεν καταγράφει μόνο πότε έχει συμβεί η ζημιά, αλλά και που. Προσφέρει επομένως τη δυνατότητα μίας ευρύτερης εικόνας των οδικών συνθηκών και υποδομών, χάρη στην οποία μπορεί κανείς να προβεί σε ειδοποίηση των υπεύθυνων για θέματα οδικών ζημιών, ενημερώνοντας σχετικά με την παρουσία αλλά και την τοποθεσία μίας επικίνδυνης λακκούβας ή και άλλων κινδύνων. Τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το σύστημα - καθώς τα οχήματα διαβιβάζουν πληροφορίες σχετικά με τοπικούς κινδύνους σε άλλα άτομα που βρίσκονται κοντά, καθώς και στις βάσεις δεδομένων cloud.

Προς το παρόν, το νέο σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone είναι διαθέσιμο σε όλους τους στόλους οχημάτων και OEM που χρησιμοποιούν MCVP. Η συνεργασία με τη Microsoft επιτρέπει επίσης στην Bridgestone να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις της για την κάλυψη των απαιτήσεων εκ μέρους των στόλων και των βασικών συνεργατών OEM σε όλο τον κόσμο.

Η MCVP παρέχει μια σταθερή, συνδεδεμένη με cloud, οριζόντια πλατφόρμα με ψηφιακά σενάρια, πάνω στα οποία μπορούν να δομηθούν λύσεις που απευθύνονται σε πελάτες, όπως υπηρεσίες ψυχαγωγίας εντός οχήματος, προηγμένη πλοήγηση, αυτόνομη οδήγηση, υπηρεσίες τηλεματικής και προβλέψεων, καθώς και over-the-air ενημερώσεις (OTA). Περιλαμβάνει την παγκόσμια διαθεσιμότητα και κλίμακα εταιρικού επιπέδου, που συνοδεύει το Microsoft Azure

Η MCVP θα παρέχει στην Bridgestone μια ψηφιακή υποδομή που θα επιταχύνει την παροχή λύσεων συνδεδεμένης κινητικότητας, δίνοντας πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές, όπως τα Microsoft Azure cloud, AI και IoT.

Με την σειρά της, η συνεργασία με την Bridgestone βοηθά τη Microsoft να αναπτύξει το οικοσύστημα των υποστηρικτών - συνεργατών της και επιτρέπει στους πελάτες της MCVP να ενσωματώσουν τις λύσεις αυτών των συνεργατών στις δικές τους προσφερόμενες υπηρεσίες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Laurent Dartoux, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bridgestone EMIA, δήλωσε: «Το ψηφιακό κομμάτι αποτελεί ένα τεράστιο μέρος αυτού που κάνουμε σήμερα στην Bridgestone. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε με κορυφαίους συνεργάτες που οδηγούν την αγορά και μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες μας σήμερα και στο μέλλον. Μέσω της συνεργασίας μας με τη Microsoft, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε το Σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών σε εκατομμύρια οδηγών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά».

ad2mobile

«Η Microsoft συνεργάζεται με εταιρείες κινητικότητας για να υποστηρίξει τη μετάβασή τους σε παρόχους υπηρεσιών έξυπνης κινητικότητας. Με τη Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP), η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την παροχή ασφαλών και εξατομικευμένων εμπειριών συνδεδεμένης κινητικότητας. Χρησιμοποιώντας τη MCVP, η Bridgestone δημιούργησε το Σύστημα Παρακολούθησης Ζημιάς Ελαστικών (Tire Damage Monitor System) που συμβάλλει με ιδιαίτερα αξιοσημείωτο τρόπο στην οδική ασφάλεια και αποδεικνύει πώς η συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων ανά κλάδο μπορεί να ξεκλειδώσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», δήλωσε η Tara Prakriya, Γενική Διευθύντρια, των Azure Mobility και Microsoft Connected Vehicle Platform στη Microsoft .

Πηγή: Naftemporiki.gr

article 1