Καλίν: Σημαντικό βήμα οι διερευνητικές για ισορροπίες σε Αιγαίο

Τι είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Σε διάλεξη μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα “Αρχές και προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής” στο Πανεπιστήμιο Καχραμάνμαρας, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι η Τουρκία και η ΕΕ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην Μέση Ανατολή, την περιοχή του Κόλπου, στην Αφρική για την οικοδόμηση μιας τάξης στην οποία να επικρατεί ειρήνη και σταθερότητα.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι “χάρη στην γεμάτη όραμα ηγεσία του Προέδρου μας ξεκίνησαν πάλι μετά από πέντε χρόνια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, τόσο όσον αφορά τις σχέσεις μας με την γειτονική Ελλάδα όσο και τις σχέσεις μας με την ΕΕ και τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Κι εμείς θα συνεχίσουμε από δω και μπρος να συνεισφέρουμε σε αυτή τη διαδικασία με εποικοδομητικό τρόπο”.

Για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι πιστεύουν σε νέες ευκαιρίες που θα προκύψουν στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ. “Αρχίσαμε να επικοινωνούμε με τους ομολόγους μας για να γίνει αυτό πραγματικότητα”, ανέφερε.

(ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου)
 

 
20883