Καθοδόν προς τον Άρη το πρώτο ελικόπτερο της NASA (ΦΩΤΟΣ)

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αναμένεται ότι η διαστημοσυσκευή θα προσεδαφιστεί στον Άρη στις 18/2/2021

Θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο ελικόπτερο που θα πετάξει σε άλλον πλανήτη. 

Πρόκειται για το ελικόπτερο της NASA που βρίσκεται καθ¨οδόν προς τον πλανήτη Αρη. Για πρώτη φορά από την έναρξη του ταξιδιού του ενεργοποιήθηκε με επιτυχία, γεμίζοντας τις μπαταρίες του εντός του διαστημοπλοίου που το μεταφέρει εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας, προς τον Αρη.

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι μισθοί για κάθε Κλίμακα στο Δημόσιο <<<

Το ελικόπτερο με την ονομασία Ingenuity είναι το πρώτο ελικόπτερο που έχει σχεδιαστεί για να πετά σε έναν άλλο πλανήτη.

ΓΝΦ

Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στον Κόκκινο Πλανήτη εντός της διαστημοσυσκευής  Mars 2020 Perseverance της NASA.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αναμένεται ότι η διαστημοσυσκευή θα προσεδαφιστεί στον Αρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

Λίγο μετά την προσεδάφιση το ελικόπτερο Ingenuity θα αποκολληθεί από το ρόβερ , θα κατεβεί στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και θα κάνει μερικές πρωτοποριακές δοκιμαστικές πτήσεις.

Στις 7 Αυγούστου, οι έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ελικοπτέρου ενεργοποιήθηκαν και φορτίστηκαν για πρώτη φορά στο διάστημα.

Το ελικόπτερο ζυγίζει μόλις 1,8 κιλά. Το Ingenuity ταξιδεύει επί του παρόντος αποθηκευμένο στο κάτω μέρος του Perseverance και φορτίζεται από τροφοδοσία που λαμβάνει από το ρόβερ.

ΓΒ

"Πρόκειται για ένα μεγάλο ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη μας ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε το ελικόπτερο και να κάνουμε μια δοκιμή στα ηλεκτρονικά του συστήματα από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα στις 30 Ιουλίου», είπε ο Tim Canham, επικεφαλής επιχειρήσεων για το ελικόπτερο της  NASA. 

>>> Διαβάστε επίσης: Τρεις πρακτικές για να μην μένεις άφραγκος πριν φύγει ο μήνας <<<

Πρόσθεσε ότι αυτές οι δοκιμές θα γίνονται πλέον κάθε δύο εβδομάδες.

Η φόρτιση των μπαταριών του ελικοπτέρου διήρκεσε οκτώ ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτή η NASA δοκίμασε και ανέλυσε την απόδοσή τους.

Οι μπαταρίες φορτίστηκαν μόνο στο 35% του μέγιστου επιπέδου τους, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη υγεία της μπαταρίας, σύμφωνα με την NASA. 

(ΚΥΠΕ)

Tags
 
12240
Thumbnail