Κικίλιας για πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Η πολιτεία είναι σε ετοιμότητα για να ενημερώνει «μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας»

Τη διαβεβαίωση ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών και την αποτελεσματική δράση της πολιτείας απέναντι στο πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας συνέστησε στους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία, καθώς όπως εκτίμησε «σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης εκ μέρους των πολιτών των ιατρικών κατευθυντηρίων και οδηγιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, εξερχόμενος από τη σύσκεψη, η 38χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής συμπίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της, κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος της αεροπορικής εταιρίας και των συνταξιδιωτών της, κατά τη διάρκεια του αεροπορικού της ταξιδιού από το Μιλάνο.

Επιπλέον, όπως έχει ανακοινωθεί, αύριο Πέμπτη θα απολυμανθεί το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο η ασθενής παρέστη λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την Ιταλία, συμμετέχοντας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<

Όπως σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, η πολιτεία είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να ενημερώνει «μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας». Κάλεσε τους πολίτες, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, να παραμένουν στο σπίτι τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις Περιφέρειες και τα νοσοκομεία αναφοράς.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, τους επιδημιολόγους, τους γιατρούς μας, τους καθηγητές πανεπιστημίου, αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

ΚΥΠΕ - Αδάμος Ζαχαριάδης 

 
11083
Thumbnail