Κιλιτσντάρογλου για Ορούτς Ρέις: Η Τουρκία υποχώρησε

Τι ανέφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 

Για υποχώρηση στις απαιτήσεις των ‘μεγάλων δυνάμεων’ να αποσύρει το Ορούτς Ρέις από την Ανατολική Μεσόγειο κατηγορεί η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και διερωτάται μάλιστα γιατί δεν ενεργοποιεί τους S400.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε ότι “τώρα με τη έκδοση NAVTEX λόγω της Χίου στην περιοχή εκεί, στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο επειδή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της απαίτησης των μεγάλων δυνάμεων για να αποσυρθεί το Ορούτς Ρέις. Άραγε αν εμείς εδώ εκδώσουμε NAVTEX θα κάνουμε επίδειξη της δύναμης μας; Στην πραγματικότητα είναι μια ανακοίνωση για εξαπάτηση της κοινής γνώμης”, δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την τουρκική Κυβέρνηση επειδή καθυστέρησε να αντιδράσει εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με τα νησιά το καθεστώς των οποίων είναι αποστρατικοποιημένο. “Τόσα χρόνια ενώ τα νησιά εξοπλίζονταν, εμείς το λέγαμε. Τώρα άρχισαν να βάζουν μυαλό; Τώρα το σκέφτονται αυτό; Αυτό που λέμε κράτος πρέπει να έχει σοβαρότητα”, ανέφερε.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έθεσε ακόμη θέμα και για την επίσκεψη της Προέδρου της Ελλάδας στο Καστελόριζο. “Έρχεται η Πρόεδρος της Ελλάδας στο Καστελόριζο που είναι μπροστά από τη μύτη μας και εμείς τί κάνουμε, πάμε στο Κας και λέμε ‘είμαστε κι εμείς εδώ’. Πραγματικά είναι μια κωμωδία. Πραγματικά”, ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι “η Τουρκία πρέπει είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα, τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου. Γιατί δεν ενεργοποιούν τους S400;”.
 
(ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου)


 

 
20523