«Κλείνει» η Μάλτα για τους ανεμβολίαστους Βρετανούς

Η Βρετανία είναι η κυριότερη πηγή τουριστικού εισοδήματος για τη Μάλτα

Αυστηρότερα μέτρα επιβάλει από αύριο, Τετάρτη, η Μάλτα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού απαγορεύοντας, μεταξύ άλλων, την είσοδο στους ανεμβολίαστους Βρετανούς τουρίστες, στην προσπάθειά της να κρατήσει μακριά την μετάλλαξη Δέλτα.

Τα ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα, εφόσον συνοδεύονται από κάποιον ενήλικο.

Ωστόσο, η απόφαση των Αρχών ουσιαστικά εμποδίζει τις οικογένειες που έχουν παιδιά στην εφηβεία να κάνουν τις διακοπές τους σε έναν από τους ελάχιστους προορισμούς που η Βρετανία έχει τοποθετήσει στην «πράσινη λίστα» -γενονός που σημαίνει ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν από τη Μάλτα δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Μάλτα έχει καταγράψει μόλις ένα κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αφού η Βρετανία την κατέταξε στην «πράσινη λίστα» την περασμένη εβδομάδα.

Μολονότι το ποσοστό εμβολιασμένων στη Βρετανία είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, αυτόν τον μήνα καταγράφηκε απότομη αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα. Οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν άτομα κάτω των 40 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η Βρετανία είναι η κυριότερη πηγή τουριστικού εισοδήματος για τη Μάλτα: Το ένα τρίτο των αφίξεων τουριστών προέρχεται από τη χώρα αυτή.

Οι τουρίστες από τις περισσότερες άλλες χώρες θα πρέπει μόνο να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί το πολύ έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Πολλοί επίδοξοι Βρετανοί τουρίστες εξέφρασαν απογοήτευση για την απόφαση των αρχών.

«Η Μάλτα θα χάσει τα χρήματα για τα καταλύματα, τις πτήσεις και τις [τουριστικές] δαπάνες», έγραψε ο Ντέρεκ Ριουλ στη σελίδα του υπουργείου Πληροφοριών της Μάλτας στο Facebook. Εξήγησε ότι ο ίδιος θα πρέπει να ακυρώσει τώρα τις οικογενειακές διακοπές του εξαιτίας αυτού του νέου κανόνα, τον οποίο αποκάλεσε «αυθαίρετη διάκριση σε βάρος των εφήβων».

Η Μάλτα έχει εμβολιάσει πλήρως τα τρία τέταρτα του ενήλικου πληθυσμού και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 12-18. Από τα μέσα Μαΐου ο αριθμό των νέων κρουσμάτων Covid-19 είναι μονοψήφιος, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Cnn.gr

 
20231