Διαταγή για καραντίνα 14 ημερών

Διαταγή για καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν στην κινεζική πρωτεύουσα έβγαλαν οι αρχές του Πεκίνου, προειδοποιώντας ότι όσοι παραβούν τις εντολές θα αντιμετωπίσουν τιμωρία. Πρόκειται για μία ακόμη ύσταη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο ο κοροναϊός.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η διαταγή προς τους κατοίκους είναι να τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους ή σε ειδικά σχεδιασμένα κέντρα για τον συγκεκριμένο σκοπό μετά την επιστροφή τους στο Πεκίνο από διακοπές.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Το μέτρο ανακοινώθηκε την ώρα που η Αίγυπτος επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αφρική. Ο ιός Covid-19 έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.300 ανθρώπων και η διασπορά του άρχισε από την κινεζική πόλη Βουχάν.

Η ειδοποίηση των αρχών του Πεκίνου εκδόθηκε την Παρασκευή από την ομάδα πρόληψης, καθώς οι κάτοικοι επιστρέφουν από τις παρατεταμένες διακοπές για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Έτους. 

Πηγή: Naftemporiki.gr

 
6341
Thumbnail
ad2mobile

Τα νερά στη Μεσόγειο ενδέχεται να θερμανθούν λόγω εξελίξεων σε Ίντλιμπ και Λιβύη, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στην Μεσόγειο. Πλέον τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα». 

ad1mobile

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<

Για τη Ρωσία ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι αναμένουν ότι αυτή θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα), τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα. 
 
ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

article 1