Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Ποια μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για να περιορίσει την αύξηση των εισαγόμενων -κυρίως- κρουσμάτων

Mέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού από τις πύλες εισόδου της χώρας, έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε από το πρωί (06:00) της Τρίτης 14 Ιουλίου όσοι τουρίστες εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να φέρουν και να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

  • Αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6.00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι στον Προμαχώνα, μόνο στα σημερινά τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία βρέθηκε πάνω από 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που καταδεικνύει ότι η λήψη μέτρων για τον μεθοριακό σταθμό ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. 

Πηγή: Ethnos.gr

 
20371