Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων

Στις ΗΠΑ καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού - Ξεπέρασε την Κίνα με περισσότερα από 81.000 κρούσματα

Τουλάχιστον 81.321 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό (COVID-19) στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η βάση δεδομένων των «New York Times», και έτσι η χώρα ξεπέρασε σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την Κίνα, όπου εντοπίστηκε ο ιός για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο. Επίσης, 1.180 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

​Εντούτοις, ενώ η ταχεία καταστολή της Κίνας στην επαρχία του Χουμπέι, όπου άρχισε ο κορονοϊός, βοήθησε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και η χώρα έχει καταγράψει λιγότερα από 100 νέα περιστατικά ημερησίως για αρκετές εβδομάδες. 

Ωστόσο, ο ρυθμός εξάπλωσης στις ΗΠΑ επιταχύνεται μόνο. Πριν από δύο εβδομάδες, στις 12 Μαρτίου, τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είχαν καταγράψει μόνο 1.629 περιπτώσεις στη χώρα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ήδη δηλώσει: «Έχουμε ελέγξει τεράστιο αριθμό ανθρώπων και, μάλιστα, κάθε μέρα».

​Στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ με περισσότερες από 37.000 περιπτώσεις, τα νοσοκομεία αρχίζουν να αντικατοπτρίζουν την κατάσταση που παρατηρήθηκε στην Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες.Μεταξύ της Τρίτης (24/03) και της Τετάρτης (25/03) το βράδυ, τουλάχιστον 88 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη από τον COVID-19 και ο δήμαρχος, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, προέβλεψε ότι το ήμισυ του πληθυσμού της πόλης των 8,1 εκατομμυρίων ανθρώπων θα μολυνθεί τελικά από τον κορονοϊό. Ο ίδιος δήλωσε ότι η επιδημία αναμένεται να κορυφωθεί στην πόλη σε τρεις εβδομάδες.

 
20887