Οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό αγγίζουν πλέον σχεδόν τους 1.400

Ένα νέο μέτωπο ανοίγει μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, αυτή τη φορά εξαιτίας του σαρωτικού Covid-19, καθώς η Ουάσιγκτον ζητεί από το Πεκίνο περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά την επιδημία, ενώ οι κινεζικές αρχές φέρονται να αρνούνται την αμερικανική βοήθεια εστιάζοντας τώρα σε περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα «εμπόλεμης περιόδου» και άλλες περιοχές, πέραν της επαρχίας Χουμπέι, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας.

Οι νεκροί από τον νέο κορωναϊό αγγίζουν πλέον σχεδόν τους 1.400 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκε από την Πέμπτη (13/2) στην Παρασκευή (14/2)κατά περίπου 5.000 ξεθωριάζοντας τις ελπίδες ότι η εξάπλωση του Covid-19 μπορεί σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο.

Σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων στο Πεκίνο, τέθηκε το πολύ πιθανό ενδεχόμενο τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στην πόλη Βουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, όπως η καραντίνα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας, να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Η συνάντηση παργματοποιήθηκε χθες (13/2), με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος ζήτησε από το Βουχάν «να επιταχύνει» όσον αφορά τον εντοπισμό των ασθενών και των ύποπτων περιπτώσεων ώστε να απομονωθούν άμεσα.

Η συνάντηση στο Πεκίνο πραγματοποιήθηκε αφότου κορυφαίος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ζήτησε από το Πεκίνο περισσότερη ειλικρίνεια. «Είμαστε λίγο απογοητευμένοι που δεν μας έχουν καλέσει  και είμαστε κάπως απογοητευμένοι από την έλλειψη διαφάνειας από τους Κινέζους» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Λάρι Κάντλοου, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Κάντλοου, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι το Πεκίνο θα δεχόταν βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά φαίνεται πως τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει. «Δεν ξέρω ποια είναι τα κίνητρά τους. Γνωρίζω ότι προφανώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν εκεί», δήλωσε ο Κάντλοου για να θέσει ευθύς αμέσως το ερώτημα: «Είναι το Πολιτικό Γραφείο – το κορυφαίο ηγετικό σώμα της κομμουνιστικής Κίνας - πραγματικά ειλικρινές μαζί μας;».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μέχρι στιγμής από το Πεκίνο δεν υπάρχει ουδεμία αντίδραση στα αμερικανικά υπονοούμενα. Εκτός από τη λήψη νέων μέτρων, η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας αναθεώρησε μόνο προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων, μία ημέρα μετά την υιοθέτηση νέων διαγνωστικών κριτηρίων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ουσιαστικές μεταβολές σχετικά με τη θνησιμότητα και τη σοβαρότητα της επιδημίας δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη Χουμπέι, εκτός Κίνας δεν σημειώνεται αύξηση, με μοναδική εξαίρεση το κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία, όπου αναφέρθηκαν 44 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 218. 

Πηγή: naftemporiki
 

 
8705
Thumbnail

Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν το 80% των αποτελεσμάτων προέρχεται από το 20% των προσπαθειών μας.

ad1mobile

Η αρχή αυτή βασίζεται στη θεωρία του Vilfredo Pareto, Ιταλού οικονομολόγου, κοινωνιολόγου και φιλόσοφου, ο οποίος το 1897 παρατήρησε ότι 80% του πλούτου στην Ιταλία (και σε κάθε χώρα που μελέτησε στη συνέχεια) κατεχόταν από 20% του πληθυσμού.

Η θεωρία του Pareto για την προβλέψιμη ανισομερή κατανομή έχει έκτοτε συσχετιστεί με σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής.

Μετά την αρχική παρατήρηση του Pareto, πολλοί άλλοι επεσήμαναν παρόμοια φαινόμενα στο δικό τους τομέα μελέτης. Το 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρωτοπόρος της Διαχείρισης Ποιότητας Δρ. Joseph M. Juran ήταν ο πρώτος που διατύπωσε μια καθολική αρχή την οποία απεκάλεσε κανόνα «των σημαντικών ολίγων και των ασήμαντων πολλών» (Law of the vital few and the trivial many). Ωστόσο, η ονομασία Αρχή του Pareto επεκράτησε, ίσως επειδή ακουγόταν καλύτερα από Αρχή του Juran.

>>> Διαβάστε επίσης: Γίνε Γραμματέας στην ΕΕ με μισθό €3,279 - Όλες οι πληροφορίες <<<

Τι σημαίνει

Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιό της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων. Με άλλα λόγια, ο Κανόνας 80-20 σημαίνει ότι, σε κάθε κατάσταση, λίγοι παράγοντες (20%) είναι ζωτικοί και πολλοί (80%) είναι επουσιώδεις.

Το βασικό μήνυμα που μας δίνει ο κανόνας αυτός είναι πως το 80% των αποτελεσμάτων από κάτι το οποίο κάνουμε, θα έρθει από το 20% των προσπαθειών μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν έχεις μια λίστα με δέκα πράγματα που θέλεις να κάνεις, δύο μόνον θα αξίζουν πραγματικά να ασχοληθείς μαζί τους και όχι με τα υπόλοιπα οκτώ. Ενώ το ενδιαφέρον είναι πως για όλα θα σπαταλήσεις ισάξιο χρόνο!

Στην περίπτωση του Pareto, αυτό σήμαινε ότι 20% των ανθρώπων κατείχαν 80% του πλούτου. Αντίστοιχα, στην αρχική του εργασία, ο Juran επεσήμανε ότι 20% των δυσλειτουργιών προκαλούσε 80% των προβλημάτων. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης έργων γνωρίζουν ότι 20% της εργασίας (το πρώτο 10% και το τελευταίο 10%) αναλώνουν 80% του χρόνου και των πόρων.

Αποτέλεσμα εικόνας για pareto rule in business

Ο Κανόνας 80-20 μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, από την επιστήμη του μάνατζμεντ μέχρι τον φυσικό κόσμο

Γνωρίζετε ότι 20% των αποθεμάτων σας καταλαμβάνει 80% του αποθηκευτικού σας χώρου και ότι 80% των αποθεμάτων σας προέρχεται από 20% των προμηθευτών σας.

Επίσης, 80% των πωλήσεών σας θα έλθει από 20% των πωλητών σας. 20% του προσωπικού σας θα προξενήσει 80% των προβλημάτων σας αλλά και 20% του προσωπικού σας θα παράσχει 80% της παραγωγής σας.

Να μερικά ακόμη παραδείγματα:

  • 20% των πελατών αποφέρουν 80% των συνολικών πωλήσεων.
  • 80% των κερδών προέρχονται από 20% των πελατών (όχι απαραίτητα του ίδιου 20% από το οποίο προέρχεται το 80% των πωλήσεων).
  • 80% των αποθεμάτων σας αποτελούνται από 20% των προϊόντων σας.
  • 80% της μόλυνσης που οφείλεται στο κυκλοφοριακό προκαλείται από 20% των οχημάτων.
  • 20% της διαφήμισης αποδίδει 80% των αποτελεσμάτων της διαφημιστικής σας εκστρατείας.
  • 80% των παραπόνων των πελατών σας αφορούν σε 20% των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.

Ασφαλώς, η αναλογία 80 προς 20 ισχύει συνήθως κατά προσέγγιση. Ωστόσο, πάντα καθιστά εμφανή την εξαιρετικά ανισομερή κατανομή αιτίων και αποτελεσμάτων ή μέσων και παραγώγων. Τις πιο πολλές φορές, μάλιστα, η δυσαναλογία αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη: πχ Ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, 10% των πελατών μπορεί να αντιπροσωπεύει 90% των κερδών της επιχείρησης.

Ουσιαστικά, ο Παρέτο με τη θεωρία του κατηύθυνε τους επιχειρηματίες και τους διαφημιστές να επικεντρώνουν την ενέργεια τους στο 20% που είναι το πιο παραγωγικό και κερδοφόρο για την επιχείρηση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί, αλλά έχει επικρατήσει και μέχρι σήμερα θεωρείται από τα πιο δυνατά εργαλεία στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για pareto rule in business

ad2mobile

Πηγή: Newmoney.gr

 

article 1