Κορωνοϊός: Πέραν των 102.000 τα κρούσματα-3.500 νεκροί παγκοσμίως

Τα τελευταία δεδομένα για τον κορωνοϊό στον πλανήτη

Σε τουλάχιστον 94 χώρες έχει εξαπλωθεί ο νέος κορωνοϊός, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να διαμορφώνεται σε περισσότερα από 102.000 κρούσματα και 3.500 νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (7/3), ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 3.633 σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους ασθενείς εκτός Κίνας να υπερβαίνουν τους 21.000.

Η Ιταλία διαθέτει πλέον τη μεγαλύτερη «λίστα θανάτου» - μετά την Κίνα - με 233 νεκρούς, ενώ ακολουθούν το Ιράν με 124 και η Νότια Κορέα με 42.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο, τα πρώτα κρούσματα ανακοίνωσαν η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Καμπότζη, η Μάλτα, η Μολδαβία, η Παραγουάη και οι Μαλβίδες.

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ ανησυχητική» την επιταχυνόμενη εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Είναι ενδεικτικό, ότι μόνο το Σάββατο τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 στην Ιταλία και το Ιράν, τα 300 στη Γαλλία, τα 150 στη Γερμανία και τα 448 στη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, η Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ στην Ευρώπη επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 ανάμεσα σε Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε το Σάββατο την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Ιταλία
Η Ιταλία αποτελεί αυτή τη στιγμή την «Κίνα» της Ευρώπης, καθώς χιλιάδες είναι τα κρούσματα και δεκάδες οι νεκροί.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 10 εκατομμύρια κάτοικους των βόρειων περιοχών (σ.σ. Λομβαρδία), όπου παρατηρείται και η πλειοψηφία των κρουσμάτων.

Μεταξύ άλλων, τα έκτακτα μέτρα προβλέπουν περιορισμό των μετακινήσεων από το Μιλάνο έως τη Βενετία, απαγόρευση των πολιτιστικών, αθλητικών ή θρησκευτικών εκδηλώσεων, καθώς και κλείσιμο όλων των νυχτερινών κέντρων, των κινηματογράφων, των θεάτρων, των σχολών χορού, των χιονοδρομικών κέντρων και των χώρων συναθροίσεων.

Την ίδια ώρα, σ' όλη την ιταλική επικράτεια, κλειστά θα μείνουν για τις επόμενες ημέρες τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα μουσεία.

Νότια Κορέα
Επιπλέον 93 κρούσματα κατέγραψε το Σάββατο και η Νότια Κορέα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 7.134 – τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μετά την Κίνα.

Ωστόσο, οι νεκροί ανέρχονται σε 50 – αριθμός σαφώς χαμηλότερος έναντι της Ιταλίας.

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<

Κίνα
Στην Κίνα, τέλος, όπου και πρωτοεμφανίστηκε ο θανατηφόρος ιός, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ακόμη 27 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 3.097.

Παράλληλα, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων διαμορφώθηκε σε 44, η πλειοψηφία των οποίων στην επαρχία Γουμπέι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα, από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού - τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 

 
20374