Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο και οι αρχές έχουν ενημερώσει τον ΠΟΥ

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αίγυπτο, εντόπισαν και επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι ο ασθενής είναι αλλοδαπός, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο και οι αρχές έχουν ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έλαβαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται στους 1.380, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή η Εθνική Επιτροπή της Κίνας.  

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τα 63.850 άτομα, εκ των οποίων τα 10.204 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, οι νεκροί ανέρχονταν σε 1.300 και τα κρούσματα σε περίπου 60.000.

Ο νέος κορονοϊός, ο οποίος έχει την ονομασία COVID-19, πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας.

Παρά τα αυστηρά μέτρα, ο θανατηφόρος ιός έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 25 χώρες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Sputnik.gr

 
6341
Thumbnail
ad2mobile

Τα νερά στη Μεσόγειο ενδέχεται να θερμανθούν λόγω εξελίξεων σε Ίντλιμπ και Λιβύη, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στην Μεσόγειο. Πλέον τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα». 

ad1mobile

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<

Για τη Ρωσία ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι αναμένουν ότι αυτή θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα), τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα. 
 
ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

article 1