Έχουν νοσήσει πάνω από 66.000 άνθρωποι

Τουλάχιστον 66.492 είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα, μέχρι το Σάββατο (15/02), και 1.523 ασθενείς έχουν πεθάνει, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται το εξής:

«Έως τα μεσάνυχτα της 14ης Φεβρουαρίου, η Εθνική Επιτροπή Υγείας έλαβε πληροφορίες σχετικά με 66.492 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις πνευμονίας που προκλήθηκαν από νέο τύπο κορονοϊού από 31 επαρχίες [περιφέρειες και δήμους], συμπεριλαμβανομένων 56.873 ασθενών σήμερα. Μάλιστα, 11.053 άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 1.523 έχουν πεθάνει, 8.096 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο νέος κορονοϊός, που ονομάζεται COVID-19 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 25 χώρες. 

Το επίκεντρο του κορονοϊού είναι η προαναφερθείσα επαρχία της Κίνας, στην οποία τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμα 139 νεκροί και 2.420 κρούσματα. Βέβαια, περισσότεροι από 4.700 άνθρωποι έχουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Πηγή: Sputnik.gr

 
6341
Thumbnail
ad2mobile

Τα νερά στη Μεσόγειο ενδέχεται να θερμανθούν λόγω εξελίξεων σε Ίντλιμπ και Λιβύη, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στην Μεσόγειο. Πλέον τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα». 

ad1mobile

>>> Όλες οι διεθνής ειδήσεις σήμερα <<<

Για τη Ρωσία ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι αναμένουν ότι αυτή θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα), τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα. 
 
ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

article 1