Λιβύη: Ετοιμάζεται να παραιτηθεί ο Σάρατζ

Τι αναφέρει το Bloomberg

Η παραίτηση αναμένεται να του επιτρέψει να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Λιβύης ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σάρατζ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, τον ερχόμενο μήνα, μετά και τη χθεσινή παραίτηση της παράλληλης κυβέρνησης στη Βεγγάζη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με τη στήριξη της Τουρκίας ο Σάρατζ απέκρουσε τον περασμένο Ιούνιο την επίθεση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ. Παρόλα αυτά, στην Τρίπολη έχει ξεσπάσει διαμάχη και ο πρωθυπουργός της Λιβύης δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί.

Όπως αναφέρει το Βloomberg, η παραίτηση Σάρατζ αναμένεται να εκτονώσει κάποιες από τις πιέσεις και να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο της Λιβύης θα κληθούν να συμφωνήσουν επί ενός ενωτικού προεδρικού συμβουλίου το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

protothema.gr

 
17079