Lockdown για τους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων

Το lokcdown στα βρετανικά πανεπιστήμια θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 έως τις 22 Δεκεμβρίου

Προς lockdown οδεύει η βρετανική κυβέρνηση στα πανεπιστήμια στην Αγγλία για δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα με τους φοιτητές να παραμένουν στις πανεπιστημιουπόλεις και όλες τις διδασκαλίες να διεξάγονται διαδικτυακά, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Το lokcdown στα πανεπιστήμια θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που βρίσκεται στα αρχικά στάδια, πρόσθεσε η βρετανική εφημερίδα.

Βρετανία: Τουλάχιστον 100.000 ζωές θα σωθούν με ένα lockdown δυο εβδομάδων - Χαμός στο Λίβερπουλ
Ένα lockdown δύο εβδομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές πριν από το νέο έτος, ισχυρίζονται κορυφαίοι ακαδημαϊκοί. Ο Graham Medley από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ο Matt Keeling από την ομάδα επιστημονικής πανδημικής γρίπης προτείνουν το κλείσιμο της «μισής περιόδου».

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Οι καθηγητές, των οποίων τα ευρήματα θα δημοσιευθούν σήμερα, Τετάρτη, ισχυρίζονται ότι μεταξύ 3.000 και 107.000 θανάτων θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέχρι τον Ιανουάριο, εάν ο Μπόρις Τζόνσον επιβάλει το μέτρο. Το κοινό έγγραφο των καθηγητών Medley και Keeling, εξετάζει τι θα συνέβαινε εάν το lockdown γινόταν από 24 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι τα αυστηρότερα μέτρα θα μπορούσαν να σταματήσουν 5.000 έως 140.000 άτομα να νοσηλευτούν με κορωνοϊό έως τον Ιανουάριο, αλλά και να «περιορίσουν την οικονομική ζημία».

Οι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν επίσης ότι τα «προληπτικά διαλείμματα» θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ελέγξει τον ιό», ενώ η σταθερή διάρκεια και η προειδοποίηση μπορεί να περιορίσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία… πιθανώς επιτρέποντας σε άλλα μέτρα (όπως η ανίχνευση επαφών) να ανακτήσουν τον έλεγχο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τη Δευτέρα ανακοίνωσε ένα σύστημα τριών επιπέδων, με κλιμακούμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αναλόγως το επιδημικό φορτίο κάθε περιοχής. Οι περιοχές της χώρας χωρίζονται σε «μεσαίου», «υψηλού» και «πολύ υψηλού» επιπέδου κινδύνου. Η κλιμάκωση δεν περιλαμβάνει «χαμηλό επίπεδο», γεγονός ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία στη Βρετανία.

Πηγή: protothema