Μέρκελ: Το αυστηρό lockdown θα παραταθεί μέχρι τον Απρίλιο

Τι ανέφερε η Γερμανίδα Κεγκελάριος

Υπέρ της διατήρησης των αυστηρών μέτρων του lockdown για ακόμα οκτώ έως 10 εβδομάδες φέρεται να τάσσεται η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μίλησε σε συνάντηση με τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος.

Οπως αναφέρει η πρώτη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση, «η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να διατηρήσει το αυστηρό lockdown για οκτώ έως 10 εβδομάδες».

«Αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε τον βρετανικό ιό, τότε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε δεκαπλάσια κρούσματα. Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων», είπε η Μέρκελ, αναφρεόμενη στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 1,94 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 42.000 άνθρωποι στη χώρα. Χθες, Δευτέρα, τέθηκαν σε ισχύ νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί στη Γερμανία, τα οποία προβλέπουν όριο στις ιδιωτικές συναντήσεις, περιορισμούς στα ταξίδια σε συγκεκριμένες περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων και δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού σε όσους φτάνουν στη Γερμανία από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Πηγή: newmoney
 

 
14338
Thumbnail