Μετά την Αγία Σοφία προσευχή και στη Μονή της Χώρας στις 30/10

Οι πόρτες της Μονής της Χώρας θα ανοίξουν στις 30 Οκτωβρίου αλλά για μουσουλμανική προσευχή

Μετά την Αγία Σοφία και στην Μονή της Χώρας θα προσευχηθεί στις 30 Οκτωβρίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά την μετατροπή της Μονής της Χώρας από μουσείο σε τζαμί αποφασίστηκε να ανοίξει για προσευχή.

Οι πόρτες της Μονής της Χώρας οι οποίες είναι κλειστές εδώ και δύο μήνες θα ανοίξουν ξανά στις 30 Οκτωβρίου αλλά για μουσουλμανική προσευχή. Στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί μετά από 75 χρόνια θα συμμετάσχει και ο Τούρκος Πρόεδρος. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όπως και στην Αγία Σοφία θα καλυφθούν με κουρτίνες τα ψηφιδωτά τα οποία μάλιστα θεωρούνται τα πιο αξιόλογα στον κόσμο. Η Μονή της Χώρας θα είναι ταυτόχρονα ανοιχτή τόσο για μουσουλμανική προσευχή όσο και στον τουρισμό, όπως και η Αγία Σοφία. 

Η Μονή της Χώρας είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα π.Χ.  και μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί τον 18ο αιώνα. Από το 1958 λειτουργούσε ως μουσείο, ωστόσο μετά την απόφαση του τουρκικού Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2019 μετατράπηκε σε τζαμί. 
 
(ΚΥΠΕ)

 
13572
Thumbnail