Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ & νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο

«Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Κάποιες οικονομικές δραστηριότητες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχέση με τον κορωνοϊό, «κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο». 

Ο ίδιος σημείωσε πως το δεύτερο κύμα στην Ελλάδα ήταν δυσκολότερο: «Όπως γνωρίζετε, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν απέφυγε το δεύτερο κύμα, το οποίο είναι πιο δύσκολο για την Ελλάδα κι έβαλε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας», εξήγησε. 

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόσθεσε, ακόμη, πως αναμένεται ταχεία επαναφορά όταν η πανδημία τελειώσει και όταν έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού.

«Πρέπει να προστατεύσουμε την εργασία, να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα ιδίως στις μικρότερες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα, αλλά και παράλληλα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

(sputniknews.gr)