Μητσοτάκης: Πέντε χιλιάδες εμβολιασμοί κάθε μέρα στην Ελλάδα

"Είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό", είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Πέντε χιλιάδες πολίτες εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στην σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα για την τήρηση του προγραμματισμού. «Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία.  «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, έως σήμερα το απόγευμα είχαν εμβολιαστεί 16.365 άνθρωποι, ενώ το απόθεμα που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

(ΚΥΠΕ)

 
20886