Μπαρτσελόνα & Ρεάλ έχασαν... στα πέναλτι από το Δικαστήριο της ΕΕ

Επιστροφή φόρων για 4 ισπανικές ομάδες αποφάσισε το δικαστήριο της ΕΕ

Το δικαστήριο της ΕΕ επιβεβαίωσε σήμερα (4/3) ότι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Οσασούνα και Αθλέτικ Μπίλμπάο, πρέπει να επιστρέψουν τους μη καταβληθέντες φόρους στα κρατικά ταμεία, επειδή είχαν επωφεληθεί από ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση μετά τη σχετική απαλλαγή τους, εξαιτίας της θεώρησής τους, ως μη κερδοσκοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, βάσει του νόμου του 1990.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS, το δικαστήριο του Λουξεμβούργου ακύρωσε μια προηγούμενη απόφαση, που ανέτρεψε την απόφαση της ΕΕ, η οποία υποχρέωνε το κράτος να ανακτήσει την παράνομη φορολογική ενίσχυση από την οποία επωφελήθηκαν οι τέσσερις σύλλογοι, οι οποίοι για 20 χρόνια απολάμβαναν πλεονεκτικό φορολογικό συντελεστή 25% σε σύγκριση με το 30% των υπόλοιπων.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2016, όταν οι Βρυξέλλες ζήτησαν πρόστιμο μάξιμουμ 5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ομάδα, αν και το τελικό ποσό έπρεπε να καθοριστεί από τις ισπανικές αρχές. Κατά της απόφαση των Βρυξελλών ασκήθηκε έφεση από δύο από τους συλλόγους και συγκεκριμένα από Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, το δικαστήριο δέχθηκε την πρώτη, αν και απέρριψε τη δεύτερη, για διαδικαστικούς λόγους. Ο εκτελεστικός σύμβουλος της ΕΕ κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
14984