Μπορέλ: Η Κίνα να σεβαστεί την αρχή μια χώρα, δύο συστήματα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ζητά από την Κίνα να τηρήσει την αρχή μια χώρα, δύο συστήματα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ζητά από την Κίνα να τηρήσει  την αρχή `μια χώρα, δύο συστήματα`, μέσω δημοκρατικού διαλόγου και με σεβασμό των προστατευόμενων δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε συνέχεια δηλώσεων εκπροσώπου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας για αλλαγές στο μηχανισμό επιβολής του νόμου στο Χόνγκ Κόνγκ.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε γραπτή δήλωση εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: "στις 21 Μαΐου, εκπρόσωπος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας ανακοίνωσε ότι η επερχόμενη σύνοδος του NPC θα συζητήσει σχέδιο νομοσχεδίου για τη `θέσπιση και βελτίωση του νομικού πλαισίου και του μηχανισμού επιβολής προκειμένου να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ`."

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη σταθερότητα και ευημερία του Χονγκ Κονγκ βάσει της αρχής `μια χώρα, δύο συστήματα` και "αποδίδει μεγάλη σημασία στη διατήρηση του υψηλού βαθμού αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τη βασική νομοθεσία και τις διεθνείς δεσμεύσεις, καθώς και τον σεβασμό αυτής της αρχής", τονίζει ο Ζ.Μπορρέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος υπενθυμίζει στην Κίνα ότι "η ΕΕ θεωρεί ότι ο δημοκρατικός διάλογος, η διαβούλευση με βασικά ενδιαφερόμενα μέρη και ο σεβασμός των προστατευόμενων δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ θα αποτελούσαν τον καλύτερο τρόπο για την έγκριση της εθνικής νομοθεσίας για την ασφάλεια, όπως προβλέπεται στο άρθρο 23 της βασικής νομοθεσίας, διασφαλίζοντας την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ και την αρχή `μια χώρα, δύο συστήματα`."

"Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις", σημειώνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

 
8173
Thumbnail

Ένα ιδιαίτερο απειλητικό ύφος απένταντι στους διαδηλωτές κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, έχει υιοθετήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ.

ad1mobile

Οι διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ έφτασαν μέχρι την Ουάσινγκτον χτες το βράδυ με αποτέλεσμα να κλείσει ο Λευκός Οίκος.

Αυτό προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε ένα καταιγισμό από tweets, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα υποδέχονταν τους διαδηλωτές, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Τότε πολλοί άνθρωποι θα τραυματίζονταν άσχημα. Πολλοί πράκτορες των Μυστικών μας Υπηρεσιών θα αδημονούσαν για δράση. "Θα βάλουμε τους νέους μπροστά κύριε, θα το λατρέψουν"» έγραψε ακόμα στο Twitter o Τραμπ.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος, καλεί τους υποστηρικές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «απόψε φιλοξενώ μια νύχτα MAGA στον Λευκό Οίκο» (MAGA εκ του "Make America Great Again."), υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως ο στρατός θα μπορούσε να στείλει «πολύ γρήγορα» στρατιωτές στη Μινεάπολη, που είναι το επίκεντρο των διαμαρτυριών.

Ακόμη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως φταίνε οι «Αntifa» και οι «ριζοσπαστικοί αριστεροί» ενώ αυτά τα «οργανωμένα γκρουπ» δεν έχουν καμία σχέση με τον Φλόιντ.

ad2mobile

​Υπενθυμίζεται πως ο Λευκός Οίκος σφαγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ, με την διαμαρτυρία να διαλύεται νωρίς το πρωί.

Πηγή: Sputnik.gr

article 1