Μύκονος: Λουκέτο στα 2 πιο γνωστά μπαρ-Φόβοι για πολλά κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων στα δύο γνωστά μπαρ της Μυκόνου αναμένεται να είναι διψήφιος

Για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους με σχεδιασμό της ομάδας της ΓΓΠΠ και με την προσωπική επιμέλεια του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας, Νίκου Χαρδαλιά, έκαναν λόγο ρεπορτάζ του προηγουμένου Σαββατοκύριακου. 

Και επιβεβαιώθηκαν μια και σε κλίμα μυστικότητας και με ειδική πτήση, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επισκέφθηκαν το προηγούμενο Σάββατο (29/8) τα δύο πασίγνωστα bar-restaurant στη Μύκονο, και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζομένους. 

Δύο 24ωρα αργότερα και μετά τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός «χτυπάει κόκκινο» παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με την απόφαση που μόλις αναρτήθηκε στην Διαύγεια με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, τα εν λόγω bar-restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. α

Στην ΓΓΠΠ επικρατεί μεν συναγερμός αλλά αρνούνται να ανακοινώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων, που αναμένεται να είναι διψήφιος, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εξαντλητική ιχνηλάτηση τους.

Τελικά η επίσημη επίσκεψη Χαρδαλιά σήμερα το πρωί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, μια και αποκλειστικές πληροφορίες θέλουν οι σαρωτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι να συνεχίζονται έχοντας στο στόχαστρο τις περιοχές με μεγάλα επιδημιολογικά φορτία.

(protothema.gr)
 

 
14984