Νάπολη: Τι εφαρμόζει για να σταματήσει τις κλοπές στα ρολόγια

Ποια είναι η λύση που πρότεινε ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Aidit

Μία πρωτότυπη ιδέα είχε ο επικεφαλής του τουρισμού στη Νάπολη, προκειμένου να σταματήσουν οι κλοπές των ρολογιών.

Σύμφωνα με ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, oι κλοπές ακριβών ρολογιών από τα χέρια ανυποψίαστων τουριστών φαίνεται ότι αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στην ιταλική πόλη. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος ηθοποιός Daniel Auteuil έχασε ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 39.000 ευρώ, όταν του το έκλεψαν από τον καρπό του δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ, ενώ ταξίδευε σε ένα ταξί με ανοιχτό το παράθυρο.

Ο Cesare Foa, πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Aidit, έχει βρει μια λύση. Σύμφωνα με την πρότασή του, τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να προσφέρουν στους επισκέπτες που φορούν ακριβά ρολόγια φθηνές πλαστικές εναλλακτικές. Έτσι, τα πραγματικά ρολόγια τους μπορούν να παραμείνουν ασφαλή στο ξενοδοχείο, όσο οι τουρίστες βγαίνουν και εξερευνούν την πόλη.

«Είναι σημαντικό οι τουρίστες στη Νάπολη να απολαμβάνουν την ηρεμία και τη γαλήνη στην πόλη, έτσι τα ξενοδοχεία και το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς και χαλαροί δίνοντάς τους ένα πλαστικό ρολόι», είπε ο Foa στο CNN.

Και εξήγησε ότι τα πλαστικά ρολόγια δεν θα αποτρέπουν απλά τις κλοπές, αλλά θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν σαν ένα μοναδικό σουβενίρ για τους τουρίστες.

«Τα ρολόγια θα μπορούσαν να είναι διακοσμημένα, θα μπορούσαν να φέρουν ένα σύμβολο της Καμπανίας (της περιοχής στην Ιταλία που έχει για πρωτεύουσα τη Νάπολη) και θα μπορούσαν να δοθούν σαν  δώρο σε συγγενείς και φίλους», είπε.

Πάντως, o Foa πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «πρόβλημα κλοπών» στη Νάπολη, η οποία, όπως είπε, δεν διαφέρει από καμία άλλη πόλη της Ιταλίας, όπως το Μιλάνο ή η Ρώμη ή και οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη στον κόσμο, όπου οι επισκέπτες και οι παραθεριστές είναι συχνά πιθανόν να γίνει στόχος πορτοφολάδων.

newmoney.gr

Tags
 
20522