ΝΑΤΟ: Χαιρετίζει επανέναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών

Την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο Γ. Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι «καλή πρόοδος» έχει συντελεστεί στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ίδιο το ΝΑΤΟ.

Όπως σημείωσε «έξι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν εδώ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα», σημείωσε.

>>> Διαβάστε επίσης: Δεν έρχονται Κυρώσεις αλλά Συνομιλίες… και στο Κυπριακό <<<

«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «η διαμεσολάβηση της Γερμανίας οδήγησε στη χθεσινή συμφωνία για τη διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών που χαιρετίζω».

«Η ανάπτυξη μηχανισμών απεμπλοκής μεταξύ στρατιωτικών είναι φυσικό για το ΝΑΤΟ. Το κάναμε πριν τη δεκαετία του 1990 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό», κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίoυ)

 
20837