Νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη Σαρατζ σε Ερντογάν

Ο ρόλος της Αιγύπτου

Όπως αναφέρει το CNNturk με ανάρτησή του στο twitter, εδώ και λίγη ώρα ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγέζ αλ Σάρατζ, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η εσπευμένη συνάντηση αυτή, πραγματοποιείται στον απόηχο της τουρκικής NAVTEΧ στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μία ημέρα μετά τη "φιέστα" του Ερντογάν στην Αγία Σοφιά.

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο Κύπριος φοιτητής που πήγε στο Deal & κέρδισε (ΦΩΤΟ) <<<

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σαρράι, το Σάββατο.

Η τουρκική προεδρία δήλωσε, σε μια σύντομη δήλωση, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Wahid al-Din στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Αυτή η συνάντηση έρχεται σε μια στιγμή που η Λιβύη παρατηρεί κλιμάκωση της εσωτερικής σύγκρουσης που συνεχίζεται από το 2011 και ενώ η ένταση μεταξύ των εξωτερικών μερών που εμπλέκονται στην κρίση της χώρας είναι αυξημένη..

Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να προκύπτει μετά την GNA που πραγματοποιεί προετοιμασίες για να ξεκινήσει μια επίθεση για την ανάκτηση της Σύρτης, για την οποία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Abdel Fattah El-Sisi, ανακοίνωσε την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης της Αιγύπτου στη Λιβύη απένταντι στην Τουρκία.

 
12263
Thumbnail