Νέα ώθηση στον στρατηγικό διάλογο με Μόσχα επιδιώκει ο Μακρόν 

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο διάλογο σε θέματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στις σχέσεις με τη Ρωσία», υπογράμμισε

Είναι σημαντικό να δοθεί μια νέα ώθηση στον στρατηγικό διάλογο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

«Χρειαζόμαστε μια στρατηγική συζήτηση. Είναι για αυτό που θα έχουμε νέες εκτενείς και ουσιαστικές συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο εγγύς μέλλον», είπε ο Μακρόν.

Πρόσθεσε πως θα ήθελε να ανταλλάξει απόψεις με τον Πούτιν όχι μόνο ως Γάλλος Πρόεδρος αλλά και ως Προεδρεύων της ομάδας G7.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο διάλογο σε θέματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στις σχέσεις με τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Μακρόν. «Έχουμε διαφωνίες αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού», σημείωσε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπενθύμισε πως η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν κοινή ιστορία. «Η Ρωσία είναι μια σπουδαία χώρα και έχει ξεπεράσει μια τραγωδία μαζί μας. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ το τί πέρασε η Ρωσία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», κατέληξε.

 
3745
Thumbnail

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ενώ 12 σπίτια κατέρρευσαν, ως απόρροια του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) στην Αλβανία.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Χελμές, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Τίρανα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές σε προσόψεις κτισμάτων και πολυκατοικιών.

Από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, έχουν προκληθεί βλάβες στο ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.04 (ώρα Κύπρου). Έντεκα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στο νησί της Κέρκυρας, όπου οι πυροσβεστικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για τυχόν ζημιές σε παλαιές κατοικίες.

article 1