Νιγηρία: Mε χειροπέδες ηθοποιός που έκανε πάρτυ εν μέσω lockdown

Η ενέργειά της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από θαυμαστές της

Μια διάσημη ηθοποιός στην Νιγηρία συνελήφθη από την Αστυνομία γιατί διοργάνωσε πάρτυ στο σπίτι της, εν μέσω lockdown.

H Funke Akindele, γνωστή και ως Jenifa κατηγορείται ότι δεξιώθηκε κόσμο στην πολυτελή της οικία. Οι αρχές συνέλαβαν και το σύζυγό της και οι δύο είναι αντιμέτωποι με ένα μήνα φυλάκιση ή πρόστιμο 250 ευρώ ή και τα δύο.

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Η ενέργειά της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από θαυμαστές της καθώς τις προάλλες είχε απευθύνει έκκληση στους συμπατριώτες της να τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

(ΚΥΠΕ)

 
8193
Thumbnail

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού τάσσεται ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό». Όπως επισήμανε ο ίδιος, ούτως η άλλως αυτήν τη στιγμή το θέμα που απασχολεί είναι η εξέλιξη ενός εμβολίου και ποιες θα είναι οι χώρες οι οποίες θα το εφοδιαστούν πρώτες.

ad1mobile

Ήδη, κατά ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έχει τοποθετηθεί ο προερχόμενος από τους συγκυβερνώντες Πράσινους, υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ. «Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι, ότι η κρίση είναι τόσο εμφανής, ώστε ο εμβολιασμός να είναι σε εθελοντική βάση επίσης πραγματοποιήσιμος», είχε τονίσει ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες, ο υπουργός Υγείας. Ο ίδιος, επικαλούμενος τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου του, είχε ανακοινώσει πως στην πλειονότητά τους οι Αυστριακοί θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, και αυτή η προθυμία τους για εμβολιασμό είναι μεγαλύτερη «απ’ ό,τι για παράδειγμα με τη γρίπη».

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του υπουργείου Υγείας, σε ποσοστό 35% οι ερωτηθέντες θέλουν να εμβολιαστούν «οπωσδήποτε», σε ποσοστό 27% «μάλλον», ενώ, αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό εκείνων που αντιτίθενται σε έναν εμβολιασμό τους, με το 25% να δηλώνει «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι».

ad2mobile

«Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη πολύ έργο ενημέρωσης και διαφώτισης για το θέμα των εμβολίων, και αυτό θα είναι ένα από τα κέντρα βάρους της πολιτικής Υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

article 1