Ντονμέζ: Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή που θα διεξάγει έρευνα

Χθες ξεκίνησαν οι δοκιμές και σήμερα θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τα πρώτα σεισμικά δεδομένα, είπε ο Ντονμέζ

Το Ορούτς Ρέις έφτασε στην περιοχή που θα διεξάγει έρευνες, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι χθες ξεκίνησαν οι δοκιμές και σήμερα θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τα πρώτα σεισμικά δεδομένα. 

Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στην 26η Διεθνή Έκθεση Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το Ορούτς Ρέις άρχισε να απλώνει καλώδια 10 χλμ και σε πρώτη φάση υπάρχει ένα πρόγραμμα εργασίας 10 ημερών.

>>> Διαβάστε επίσης: Κλείνει δημοτικό στη Λευκωσία / Εντοπίστηκε θετικό παιδί <<<

«Με την επιδημία πολλές εταιρείες κατέθεσαν τα όπλα στην ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά οι εταιρείες που εργάζονται με τις ‘παράνομες’ αδειοδοτήσεις της ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την περιοχή λόγω επιδημίας», όπως είπε αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το πρώτο πράγμα που έκανε ένα κράτος όπως η ‘Ε/κ διοίκηση’ που αδυνατούσε να εξορύξει (το φυσικό αέριο) με δικές της δυνατότητες ήταν να προσφύγει για προστασία σε άλλες χώρες». Ενώ εμείς, ανέφερε, «παρά την επιδημία συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας στη θάλασσα με βάση το επιχειρηματικό μας σχέδιο. Προβλέποντας την δυναμική του μεταβαλλόμενου κόσμου κάναμε τα βήματά μας».
 
(ΚΥΠΕ)

 
19103