Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μια νέα πόλη

Μια νέα πόλη πρόκειται να δημιουργηθεί στο Τέξας και αυτή θα οικοδομηθεί από τον Έλον Μασκ

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε την Τρίτη (02/03, τοπική ώρα) ότι δημιουργεί μια νέα πόλη στο Τέξας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Δημιουργώντας την πόλη του Σταρμπέις, στο Τέξας»

 

​Ακόμα, ο επιχειρηματίας είπε ότι η πόλη του θα έχει μια περιοχή πολύ μεγαλύτερη από το χωριό Boca Chica, το οποίο βρίσκεται στο κοσμοδρόμιο της SpaceX. 

Επιπρόσθετα, ο Μασκ σημείωσε ότι η πόλη θα έχει «πολύ» καλή μεταχείριση στους σκύλους και ο ηγέτης της θα φέρει τον τίτλο «doge» (από την ιταλική «doge» που θυμίζει τη λέξη «dog» στα Αγγλικά και σημαίνει «σκύλος»).

Άλλωστε, στα τέλη του περασμένου έτους, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι είχε μετακομίσει από την Καλιφόρνια στο Τέξας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το πρόσφατο tweet του Μασκ που τάραξε το διαδίκτυο και τα κρυπτονομίσματα

Πάντως, πρόσφατα, ο επιχειρηματίας κατάφερε να ταράξει τα νερά του διαδικτύου, καθώς με ένα tweet του αυξήθηκε η τιμή ενός κρυπτονομίσματος, αν και δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή τη φορά το έκανε συνειδητά.

Σε ερώτηση που έθεσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance Τσανγκπένγκ Ζάο, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla απάντησε ότι αν ήταν να φτιάξει ένα δικό του κρυπτονόμισμα, αυτό θα ήταν σίγουρα το «MarsCoin».

Ωστόσο, ο Μασκ πιθανώς δεν γνώριζε ότι ήδη υπάρχει κρυπτονόμισμα που ονομάζεται έτσι το οποίο μάλιστα δημιουργήθηκε το 2014 ως «μοντέλο δημόσιας χρηματοδότησης για τον αποικισμό του διαστήματος».

Έτσι το κρυπτονόμισμα σημείωσε απότομη άνοδο στην τιμή μετά το tweet του Μασκ και από τα 0,07 δολάρια εκτοξεύτηκε στα 2,5 δολάρια.

Ωστόσο, αργότερα έπεσε και σταθεροποιήθηκε στα 0,5 δολάρια.

Πηγή: Sputnik.gr

 
17081