Ο ΓΓ ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας για το εμπάργκο όπλων σε Λιβύη

«Η Άγκυρα εμποδίζει τη συνεργασία NATO-ΕΕ για την επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη»

Η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβληθεί η εφαρμογή του εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να σταματήσει η ροή όπλων και πυρομαχικών στην εμπόλεμη Λιβύη, διεμήνυσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε σε συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αναζητεί τρόπους να συντονιστεί με την επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ, για την οποία η Τουρκία διατείνεται ότι στρέφεται εναντίον της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ Σάρατζ.

>>> Όλες οι διεθνείς ειδήσεις εδώ <<<

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η επιχείρηση «Ειρήνη» ευνοεί τον Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τα στρατεύματα του οποίου αναμετρώνται με εκείνα της ΚΕΣ.

Πολλοί στην ΕΕ είναι πεπεισμένοι ότι η Άγκυρα δεν συνεργάζεται επειδή η ίδια προμηθεύει οπλισμό και πυρομαχικά στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΣ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην περίπτωση που ξένες δυνάμεις συνεχίζουν να παραβιάζουν το εμπάργκο.

ert.gr

 
14319
Thumbnail