Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία

«Μιλάμε για την υπεράσπιση περιοχών και της Ρωσίας», είπε όπως μεταδίδει το Reuters

Στόχος μας η απελευθέρωση του Ντονμπάς, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το πρωί της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα για την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας, κηρύσσοντας μερική επιστράτευση.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

«Μιλάμε για την υπεράσπιση περιοχών και της Ρωσίας», είπε όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας ότι «η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα μας».

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η Δύση προσπάθησε να κάνει τον λαό της Ουκρανίας αναλώσιμο και δεν επιθυμεί την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Αναφορικά με τα προτεινόμενα δημοψηφίσματα στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία, ο Πούτιν είπε ότι «υποστηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να τους παρατήσουμε (στην Ουκρανία)». Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους σε αυτές τις ιστορικές περιοχές στην Ουκρανία δεν θέλουν να είναι κάτω από τον ζυγό των Νεοναζί.

«Λέω στη Δύση: έχουμε πολλά όπλα να απαντήσουμε, δεν είναι μπλόφα», είπε, υποστηρίζοντας ότι η Δύση έχει εμπλακεί σε πυρηνικό εκφοβισμό ενάντια στη Ρωσία.

ΚΥΠΕ

 
20827