Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος στο Σουδάν

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιντ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στο Σουδάν από στρατιωτικούς και πολιτικούς παράγοντες.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιντ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν την αποτυχημένη απόπειρα αδίστακτων στρατιωτικών και πολιτικών παραγόντων για την κατάληψη της εξουσίας, εκδιώκοντας τη μεταβατική κυβέρνηση του Σουδάν (CLTG). Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, συνεχίζουν να υποστηρίζουν το CLTG στην επιδίωξή του για μια δημοκρατική μετάβαση στο Σουδάν. "Αντιδημοκρατικές ενέργειες όπως αυτές της 21ης ​​Σεπτεμβρίου στο Χαρτούμ υπονομεύουν το κάλεσμα του σουδανικού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη και θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή υποστήριξη για το Σουδάν, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς σχέσης του με τις Ηνωμένες Πολιτείες", ανέφερε ο εκπρόσωπος.
 
Μαζί με άλλους διεθνείς παράγοντες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποιούν ουσιαστική βοήθεια για να βοηθήσουν το Σουδάν να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους της χώρας όπως και την ασφάλεια, είπε ο κ. Πράις, συμπληρώνοντας ότι θα προωθήσουν αυτήν τη στήριξη, καθώς το Σουδάν παρουσιάζει συνεχή πρόοδο στη συνεχιζόμενη μετάβασή του, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νομοθετικής συνέλευσης, της μεταρρύθμισης του τομέα της ασφάλειας και της δικαιοσύνης και της ανάληψης ευθυνών για τις  παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παρελθόντος.

(ΚΥΠΕ)

 
18415