Ουκρανία: Απομακρύνεται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

Σύμφωνα με ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα του Ζελένσκι, τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, αποπέμφθηκε και ο Βαλέρι Γκερασίμοφ

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εμπιστεύεται υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού του λόγω των σημαντικών απωλειών που έχουν καταγραφεί στη μάχη κι ενώ οι στόχοι του Κρεμλίνου δεν έχουν επιτευχθεί. 

Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με κορυφαίο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, αποπέμφθηκε και ο Γκερασίμοφ, ύστερα από σειρά εκκαθαρίσεων στις υψηλόβαθμες θέσεις του ρωσικού στρατού.

Μιλώντας ο Αρέστοβιτς στον αντιφρονούντα του καθεστώτος Πούτιν, τον Ρώσο δικηγόρο και πολιτικό Μαρκ Φέιγκιν, δήλωσε τα εξής στο YouTube: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκερασίμοφ έχει τεθεί de facto σε αναστολή. Είναι θέμα χρόνου να αποφασιστεί εάν θα του δοθεί χρόνος να βελτιώσει την κατάσταση».

«Ο διοικητής του πρώτου στρατού αρμάτων μάχης, αντιστράτηγος Σεργκέι Κισέλ, συνελήφθη και απολύθηκε μετά την ήττα του κοντά στο Χάρκοβο» πρόσθεσε ο Αρεστόβιτς.

Δύο ακόμη διοικητές του στρατού απολύθηκαν λόγω σημαντικών απωλειών στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην κονωνική πλατφόρμα Telegram από όπου έγινε, επίσης, γνωστό ότι παύθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Γκερασίμοφ από την παρέλαση της 9ης Μαΐου στην κόκκινη πλατεία.

Υπάρχουν, δε, αναφορές ότι τραυματίστηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία όταν ο Πούτιν του ζήτησε να δει απτά αποτελέματα στο θέμα της κυριαρχίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις πάνω από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

Πηγή: Protothema.gr

 
20829
Thumbnail