Πάει προς LOCKDOWN μόνο για ανεμβολίαστους η Αυστρία

Οι Αυστριακοί απέχουν μέρες από το πρώτο lockdown για τους ανεμβολίαστους, μετά το ρεκόρ κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα

Η επαρχία της Άνω Αυστρίας θα επιβάλει επιπλέον περιορισμούς από τη Δευτέρα, εάν λάβει το πράσινο φως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το Σάλτσμπουργκ σχεδιάζει επίσης νέα μέτρα.

Ο καγκελάριος Alexander Schallenberg είπε ότι ένα εθνικό lockdown για τους μη εμβολιασμένους είναι «πιθανώς αναπόφευκτο».

Δεν πρέπει να υποφέρουν τα δύο τρίτα των ανθρώπων επειδή οι άλλοι είναι διστακτικοί, σημείωσε.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα αποκλείονται ουσιαστικά από τη Δευτέρα από τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τους κινηματογράφους και τα θέατρα στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου, με εφαρμογή του κανόνα «2G» που επιτρέπει περιορισμένη πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον Covid.

Η Άνω Αυστρία, η οποία συνορεύει με τη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία, με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο, έχει το υψηλότερο επίπεδο μόλυνσης στη χώρα και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Σε εθνικό επίπεδο, 11.975 μολύνσεις Covid-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και η αρμόδια επιτροπή της Αυστρίας έχει προειδοποιήσει για μια απειλή που «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Η Αυστρία έχει ήδη απαγορεύσει στους μη εμβολιασμένους να πηγαίνουν σε εστιατόρια, κινηματογράφους, πίστες σκι και κομμωτήρια, αλλά τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο σκληρά στην Άνω Αυστρία.

Ο καγκελάριος λέει ότι αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να φύγουν από το σπίτι, εκτός και αν αυτό είναι αναγκαίο όπως για την εργασία τους, για να αγοράσουν φαγητό ή για να ασκηθούν.

Οι επικριτές λένε ότι αυτό το lockdown θα είναι πολύ δύσκολο να επιβληθεί.

Εάν α κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται, οι αρχές λένε ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν lockdown για τους μη εμβολιασμένους και σε άλλες περιοχές.

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της αντιπολίτευσης διεξάγει εκστρατεία σε μια πλατφόρμα σκεπτικισμού για τα εμβόλια και ισχυρίζεται ότι μία τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει μια ομάδα πολιτών δεύτερης κατηγορίας.

Την Πέμπτη, η γειτονική Γερμανία κατέγραψε προχθές για πρώτη φορά περισσότερα από 50.000 κρούσματα. Την ίδια ώρα και η Ολλανδία αντιμετωπίζει επίσης αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών σε νοσοκομεία, με το ρεκόρ στα 16.364 κρούσματα, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Η υπηρεσιακή ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το πρώτο μερικό lockdown στη Δυτική Ευρώπη για τον χειμώνα εντός της ημέρας.

lifo.gr

 
20528