Πανηγυρισμοί έξω από την Αγία Σοφία μετά την απόφαση ΣτΕ (Βίντεο)

Πανικός επικρατεί έξω από την Αγία Σοφία με φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί εκεί

Πανικός επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη με φανατικούς μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί εκεί, με σκοπό να πανηγυρίσουν την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, το οποίο ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για μετατροπή της σε τζαμί.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, με συνεχείς μεταδόσεις.

>>> Διαβάστε επίσης: Αγία Σοφία: Μετατρέπεται σε τζαμί - «Ναι» από το ΣτΕ της Τουρκίας <<<

«Μετά από 86 χρόνια θα μπορέσουμε πάλι να κάνουμε προσευχή στην Αγία Σοφία», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε, στις 20:53, θα απευθύνει διάγγελμα στους τούρκους πόλιτες ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άνοιξε ο δρόμος για μετατροπή της σε τζαμί

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας είχε αποφασίσει, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) ήταν παράνομη. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε το δρόμο για τη μετατροπή της σε τζαμί.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ της Τουρκίας δίνει 30 ημέρες προθεσμία κατά τις οποίες πρέπει να ληφθούν οι διοικητικές αποφάσεις που θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η τουρκική προεδρία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν το επιθυμεί.

Ο Τουρκος Πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα για Αγία Σοφία

Εξουσιοδότηση στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας για άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως χώρο μουσουλμανικής προσευχής έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με προεδρικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε και δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Το έγγραφο με την υπογραφή του ο Τούρκος Πρόεδρος το ανήρτησε και στον λογαριασμό του στο τουίτερ με το μήνυμα “καλορίζικο”. 

Πηγή: Tanea.gr/KYΠΕ

 
12281
Thumbnail