Παραδέχθηκε ότι δεν θα είναι Πρόεδρος μετά τις 20/1 ο Τραμπ

«Θέλω να διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου», είπε σε διάγγελμα του

Ξεχνώντας ότι ήταν αυτός ο ίδιος που τους έστειλε στο Κογκρέσο να «δυσαρεστήσουν τους ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι δεν τον στήριξαν» στην απαίτησή του να αρνηθούν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Πρόεδρος Τραμπ σε νέο βίντεο καταδίκασε τους οπαδούς του που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, είπε πως δεν αντιπροσωπεύουν την Αμερική και ότι θα πληρώσουν.
 
Παράλληλα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, παραδέχθηκε ότι στις 20 του μηνός αναλαμβάνει μία νέα Κυβέρνηση και πλέον στρέφει την προσοχή του στο να γίνει «ομαλή» και «εύτακτη» μεταβίβαση της εξουσίας.
 
Ο Τραμπ ανέφερε ότι αφού «το Κογκρέσο κύρωσε τα αποτελέσματα», «νέα Κυβέρνηση θα ορκιστεί την 20ή Ιανουαρίου».
 
«Στρέφω την προσοχή μου τώρα στο να εξασφαλίσω την ομαλή, εύτακτη και απροβλημάτιστη μεταβίβαση της εξουσίας», είπε ο Τραμπ, μιλώντας για επούλωση και συμφιλίωση.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ που δεν ανέφερε το όνομα του Τζο Μπάιντεν, φαίνεται πως εξαναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, μετά την έναρξη των ερευνών του FBI και τοπικού εισαγγελέα για τα επεισόδια, από τα οποία δεν εξαιρείται ο ίδιος.

 >>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 

Μετά τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και κορυφαίους δημοκρατικούς και η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο Πένς να ενεργοποιήσει τη διαδικασία της 25ης τροποποίησης και να κηρυχθεί ο Τραμπ ανίκανος να κυβερνήσει.
 
Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν επιθυμεί κάτι παρόμοιο. Υπάρχει βεβαίως και η πιθανότητα νέας διαδικασίας να κηρυχθεί ο Πρόεδρος έκπτωτος, αλλά είναι απίθανο να μπορέσει να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της θητείας.
 
Δύο μέλη της Κυβέρνησης Τραμπ, η Υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντεβος και η Υπουργός Μεταφορών Ελέιν Τσάο (σύζυγος του ηγέτης της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ) υπέβαλαν την παραίτησή τους, μετά την εισβολή. Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές μιλούν για έκφραση αντίθεσης στα όσα έκανε τις τελευταίες μέρες ο αμερικανός Πρόεδρος, άλλοι όμως ισχυρίζονται ότι παραιτήθηκαν για να μην αντιμετωπίσουν τι δίλημμα να ψηφίσουν υπέρ της απομάκρυνσης του Προέδρου.
 
Στο μεταξύ η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» γράφει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ εξετάζει εκ νέου τη δυνατότητα να δώσει χάρη στον εαυτό του. Η πλειοψηφία των νομικών διαφωνεί, ωστόσο δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος να απευθύνει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μεταξύ των ατόμων που προτίθεται να δώσει χάρη είναι τα μέλη της οικογένειάς του κι ο δικηγόρος του Ρούντι Τζιουλιάνι.

(ΚΥΠΕ)
 

 
17029