Παραδεισένια νησιά θα δέχονται μόνο τουρίστες με κορωνοϊό

Τιρκουάζ νερά, παραλίες με χρυσή άμμο και δελφίνια να κολυμπούν για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Το αρχιπέλαγος Φερντάντο ντε Νορόνια βρίσκεται στα ανοικτά της Βραζιλίας και θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς παγκοσμίως, με τιρκουάζ νερά, παραλίες με χρυσή άμμο και δελφίνια να συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό.

Την επόμενη εβδομάδα αυτός ο μαγικός τόπος θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για τους ταξιδιώτες, αλλά όχι για όλους. Μόνο γι' αυτούς που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είχαν κορωνοϊό. Αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές της βορειοανατολικής πολιτείας Περναμπούκο, προκαλώντας αίσθηση, όπως αναφέρει το CNN.

>>>Διαβάστε ακόμη: Το ακριβότερο πρόβατο του κόσμου: Πουλήθηκε έναντι €408.000 (vid) <<<

"Για να προσγειωθεί στο αρχιπέλαγος, ο τουρίστας θα πρέπει να παρουσιάσει το αποτέλεσμα ενός θετικού τεστ PCR που είναι τουλάχιστον 20 ημερών ή το αποτέλεσμα ενός ορολογικού τεστ που δείχνει την παρουσία αντισωμάτων κατά του κορονοϊού" δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το γεγονός, ο αρμόδιος για το αρχιπέλαγος, χωρίς όμως να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα γιατί θα γίνουν δεκτοί μόνο τουρίστες με κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι το τεστ PCR δείχνει αν κάποιος έχει τον ιό ενώ το ορολογικό τεστ αν ο οργανισμός έχει αναπτύξει αντισώματα, κάτι που σημαίνει ότι έχει υπάρξει κρούσμα.

Το Φερνάντο ντε Νορόνια είναι μια ομάδα 21 ηφαιστειακών νησιών, τα οποία είναι κλειστά για τους τουρίστες από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Στις 31 Ιουλίου άνοιξαν ξανά μόνο για άτομα με σπίτια εκεί και τοπικούς ερευνητές.

>>>Διαβάστε ακόμη: Πώς η Κίνα απέκτησε νέους δισεκατομμυριούχους σε μία εβδομάδα <<<

Το αρχιπέλαγος είναι εθνικό πάρκο και ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα στη Βραζιλία. Πέρυσι, δέχτηκε 106.000 τουρίστες, εκ των οποίων το 90% ήταν Βραζιλιάνοι. Το εθνικό πάρκο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2001.

Πηγή: news247


 

 
20212