Παραιτήθηκε κορυφαίο στέλεχος του Πενταγώνου-Γιατί φταίει ο Τραμπ

Η αποχώρησή της αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την αμερικανική κυβέρνηση

Η Kathryn Wheelbaker, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Πενταγώνου, ανακοίνωσε την παραίτησή της έπειτα από τρία χρόνια εργασίας. Φαίνεται πως δεν ανέχτηκε τη συμπεριφορά του Donald Trump ο οποίος, σύμφωνα με το Reuters, της είχε υποσχεθεί προαγωγή στο τμήμα μυστικών πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για μία πανίσχυρη γυναίκα, ειδικό σε θέματα εθνικής ασφαλείας. Ο Λευκός Οίκος σχεδίαζε να δώσει σ’ εκείνη τη θέση, όμως, τελικά, πρότεινε τον Bradley Hansell, βοηθό του Προέδρου.

δ

Στην επιστολή παραίτησης, η Wheelbaker έγραψε ότι θέλει να ελπίζει πως οι συνάδελφοί της «θα συνεχίσουν να ενεργούν σύμφωνα με τις Αρχές του Συντάγματος, εξασφαλίζοντας τόσο την ασφάλειά μας όσο και την ελευθερία μας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημαντικοί αξιωματούχοι τόνισαν πως ο Trump της φέρθηκε με απόλυτη απαξίωση, εξαιτίας της αλλοτινής της συνεργασίας με τον μεγαλύτερο επικριτή του, τον πρώην Γερουσιαστή John McCain. Η πράξη του θεωρείται απαράδεκτη, καθώς είχε μία σπουδαία εργαζόμενη η οποία διαχειριζόταν θέματα εθνικής ασφάλειας για χρόνια, κερδίζοντας το σεβασμό του Κογκρέσου.

«Ήταν μία από τις ελάχιστες δυνατές κι αξιόπιστες φωνές που ο κόσμος άκουγε στ’ αλήθεια», ανέφερε μία πηγή στο Reuters.

Η αποχώρησή της αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την αμερικανική κυβέρνηση.

Πηγή: Portraits

 
14353
Thumbnail