Πέτσας: Η Ελλάδα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της

Απέναντι στην Τουρκία, η Ελλάδα μετατρέπει τη διπλωματία σε όπλα, είπε ο Στέλιος Πέτσας

«Η Αθήνα απέναντι σε έναν γείτονα που στρατιωτικοποιεί τη διπλωματία, μετατρέπει τη διπλωματία σε δικό της όπλο», δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (22/10) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η χθεσινή (21/10) Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, συνέπεσε με τους κινδύνους που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο η ηγεσία της Τουρκίας, η οποία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές και αναπτύσσει επιθετικές δράσεις, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από τη Σομαλία μέχρι τον Καύκασο και βέβαια, από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, όπου αναπτύσσει πειρατικές ενέργειες στη κυπριακή ΑΟΖ και προκαλεί με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην Αμμόχωστο.

«Αφού δέχθηκε την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών με αποκλειστικό θέμα την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα επέλεξε και πάλι την παραβατικότητα. Αντί για πρόσκληση επαφών προχώρησε στην πρόκληση των πολεμικών σκαφών. Αντί του διαλόγου των λύσεων προτίμησε τον μονόλογο των αμφισβητήσεων. Αντί για γόνιμες συζητήσεις προβάλλει παράνομες απαιτήσεις», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. 

Παράλληλα, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Αθήνα απέναντι σε έναν γείτονα που στρατιωτικοποιεί τη διπλωματία, μετατρέπει τη διπλωματία σε δικό της όπλο. «Η Ελλάδα ζητά από τα ευρωπαϊκά κράτη να μην πωλούν πλέον στρατιωτικό υλικό στην Τουρκία. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα ζητά να καταγραφούν παραβιάσεις της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι δεν γίνεται μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γεύεται τα οφέλη της ενιαίας αγοράς, την ίδια ώρα που απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναστατώνει ολόκληρη τη Μεσόγειο», υπογράμμισε. 

Τέλος, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι οι αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. «Δεν δημιουργείται δίκαιο με παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει τη δύναμη, είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», κατέληξε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(ΚΥΠΕ - Αδάμος Ζαχαριάδης)
 

 
20883