Πέτσας: Θετικό βήμα η αποχώρηση του Oruc Reis

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η κίνηση αυτή να έχει συνέχεια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςτης Ελλάδας

Θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης, χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η κίνηση αυτή να έχει συνέχεια προκειμένου η Τουρκία να δείξει με συνέπεια ότι ακολουθεί επιλογές αποκλιμάκωσης.

 

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η Lamborghini των €15.000 (Φώτος) <<<

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη σημασία της χθεσινής επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο και τα μηνύματα που έστειλε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δεν ανανέωσε την Navtex η Τουρκία

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία δεν ανανέωσε τη NAVTEX για το Oruc Reis με αποτέλεσμα το τουρκικό ερευνητικό, συνοδευόμενο από τα υποστηρικτικά σκάφη να εξέλθει από την παράνομα δεσμευμένη περιοχή και να βρίσκεται πλέον στο λιμάνι της Αττάλειας.

>>> Διαβάστε επίσης: Θες να γίνεις επαγγελματίας φωτογράφος; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις <<<

Yeni Safak για αποχώρηση Oruc Reis: «Διάλειμμα για τις διαπραγματεύσεις στο ΝΑΤΟ»

Για «διάλειμμα» του Oruc Reis λόγω ΝΑΤΟ κάνει λόγο η Yeni Safak. Όπως υποστηρίζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, οι δραστηριότητες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, που συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χλμ (από 15.000 που είχαν σχεδιαστεί αρχικά), ανεστάλησαν και το Oruc Reis μάζεψε τα καλώδια λόγω των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Η Yeni Safak αναφέρει ότι το σκάφος επέστρεψε στην Αττάλεια με τη λήξη της προηγούμενης Navtex το προηγούμενο 24ωρο, ενώ αναμενόταν να συνεχίσει τις δραστηριότητές του μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των ερευνών.

Πέτσας: Μεγάλη ώθηση στην οικονομία από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πακέτο που δίνει μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία και υπογράμμισε είναι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δοθεί ώθηση 5 μονάδων του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης δεν αφορά τους μισθωτούς του δημοσίου και τους συνταξιούχους και υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός θα δώσει σήμερα διευκρινίσεις αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα.

Πηγή: Iefimerida.gr

 
20827