Πληροφορίες ότι η Τουρκία εκτόξευσε S-400 (VIDEO)

Πληροφορίες ότι η Τουρκία δοκίμασε το σύστημα S-400

Ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε σε τουρκική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, όπου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί δοκιμή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Βίντεο που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Reuters και το οποίο τραβήχτηκε από την παραλιακή πόλη της Σινώπης, δείχνει μια στήλη πυκνού καπνού στον ουρανό.

Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία είχε εκδώσει οδηγίες για εναέριες και θαλάσσιες περιοχές για να επιτραπούν οι εν λόγω δοκιμές.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι όντως η Άγκυρα προχώρησε σε δοκιμή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος, τότε αυτό θα αποτελέσει «αγκάθι» στις σχέσεις της γειτονικής χώρας με τις ΗΠΑ που ήδη είναι τεταμένες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Και αυτό γιατί η Ουάσινγκτον είχε αντιδράσει έντονα στην αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος από τη Μόσχα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα θέσουν σε κίνδυνο νατοϊκά αμυντικά συστήματα.

Μάλιστα, η άρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ακυρώσει την αγορά από τη Μόσχα ανάγκασε πέρσι την Ουάσινγκτον να «μπλοκάρει» τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας στο πρόγραμμα αγοράς των F-35.

Πηγή: cnn

 
14188
Thumbnail