Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα / Τι λέει ο Στ. Πέτσας

Ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων / Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου (26/12) και ερωτώμενος σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

«Σίγουρα τα σχολεία είναι προτεραιότητα. Είναι πιθανό να ανοίξουν (σ.σ. στις 8 Ιανουαρίου). Η προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν», είπε και διευκρίνισε πως ο όποιος σχεδιασμός έχει να κάνει με όλες τις βαθμίδες.

«Δεν κάνουμε κάποια διαφοροποίηση», τόνισε, χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Στις 7 Ιανουαρίου θα είναι δύο μήνες κλειστά. Είναι σοβαρά θέματα αυτά, για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με την ισορροπία (σ.σ. των παιδιών)».

Ο ίδιος σημείωσε πως θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και μετά τα σχολεία θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Η εικόνα στην Ελλάδα
Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, επεσήμανε πως το βασικό είναι να μην «αφήσουμε τα μέτρα».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Θα πάμε βήμα, βήμα, σταδιακά, σε επίπεδο που δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο το σύστημα Υγείας», είπε και συμπλήρωσε σχετικά με τα κρούσματα: «Αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε βδομάδα έχουμε μείωση της τάξης του 20%-25%». Οι δείκτες όμως στα νοσοκομεία, διασωληνωμένοι και νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, δεν πέφτουν το ίδιο γρήγορα.

«Προσδοκούμε ότι θα δούμε μείωση στα σκληρά αυτά νούμερα τις επόμενες 10 – 12 μέρες», κατέληξε.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας:

(sputniknews.gr)
 

 
16958