Πού και πώς να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματά σας

Τα DEX δεν απαιτούν από τους χρήστες να συνδέσουν ένα αναγνωριστικό ή έναν τραπεζικό λογαριασμό στην πλατφόρμα

Το 2017, η οικογένεια του Ντίντι Ταϊχούτου αποφάσισε να ρευστοποιήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία για να αγοράσει Bitcoin. Εκείνη την εποχή, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα μόλις, 900 δολάρια.

Έκτοτε, η «οικογένεια Bitcoin» διατηρούσε όλα τα ψηφιακά κρυπτογραφικά στοιχεία σε κεντρικά ανταλλακτήρια (CEX), όπως η Bybit και η Kraken σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια (DEX), όπως η Uniswap καθώς και σε πορτοφόλια υλικού κρυμμένα σε μυστικά θησαυροφυλάκια σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.

Ωστόσο, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συρρικνώνεται, έλαβαν την απόφαση να μεταφέρουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια (DEX). Τα DEX δεν απαιτούν από τους χρήστες να συνδέσουν ένα αναγνωριστικό ή έναν τραπεζικό λογαριασμό στην πλατφόρμα, επομένως θεωρείται ως η πλέον ιδανική λύση φύλαξης ψηφιακών νομισμάτων.

Παράλληλα, εξαλείφουν τους κεντρικούς διαμεσολαβητές από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως οι συναλλαγές, η κατοχή και η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων μέσω προγραμματιζόμενων τμημάτων κώδικα που είναι γνωστά ως έξυπνα συμβόλαια. Στην ουσία, με τα DEX, οι χρήστες εμπιστεύονται τον κώδικα ενώ με τα CEX, τους ανθρώπους.

«Στην πραγματικότητα, δεν μεταφέρετε ποτέ τα bitcoin σας σε ένα ανταλλακτήριο. Τα ψηφιακά σας νομίσματα παραμένουν στο πορτοφόλι σας, που σημαίνει ότι έχετε την πλήρη φύλαξη των νομισμάτων σας», εξηγεί ο Ταϊχούτου. «Αν το DEX καταρρεύσει, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε, γιατί τα bitcoin σας θα βρίσκονται πάντα στο πορτοφόλι σας», προσθέτει.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτή τη στιγμή, η οικογένεια από την Ολλανδία ζει με μόλις 0,3 bitcoin το μήνα – περίπου 5.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, διατηρεί το 27% των διαθεσίμων κρυπτονομισμάτων τους σε κεντρικά χρηματιστήρια όπως η Bybit, μια πλατφόρμα όπου όπως ισχυρίζεται ο Ντίντι Ταϊχούτου είναι διαφανής και υποστηρίζεται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία. Διατηρεί επίσης, μερικά token στο Kraken, αφού είναι ένα από τα παλαιότερα ανταλλακτήρια.

Το υπόλοιπο 73% του συνολικού χαρτοφυλακίου κρυπτογράφησης της οικογένειας φυλάσσεται σε «ψυχρή αποθήκευση». Αυτά τα κρύα πορτοφόλια υλικού, που είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, περιέχουν bitcoin, etherum και litecoin. Η οικογένεια επιθυμεί τέλος, να μεταφέρει το 100% των αποταμιεύσεων κρυπτογράφησης σε DEX, υποστηρίζοντας πως οι συγκεκριμένες αποκεντρωμένες πλατφόρμες θεωρούνται το επίκεντρο της επόμενης ανοδικής πορείας. 

Πηγή: newmoney.gr