ΠΟΥ: Μπορούμε να προσβληθούμε από κορωνοϊό πάνω από μία φορά

Προειδοποιήσεις για τα «διαβατήρια ανοσίας» και τα «πιστοποιητικά χαμηλής επικινδυνότητας» 

Η προσβολή από τον κορωνοϊό Covid-19 μία φορά μπορεί να μην μας προστατεύει από το ενδεχόμενο να ξαναπροσβληθούμε ανέφερε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 και έχουν αντισώματα προστατεύονται από μια δεύτερη μόλυνση«, ανέφερε ο Οργανισμός σε χθεσινή (24/4) ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ανακοίνωση του ΠΟΥ έρχεται καθώς ορισμένες κυβερνήσεις εκτιμούν ότι στα άτομα που έχουν αντισώματα στον κορωνοϊό θα μπορούσαν να εκδοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ή «πιστοποιητικά χαμηλής επικινδυνότητας» που θα τους επέτρεπαν να ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στη δουλειά. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονταν στην υπόθεση ότι δεν κινδυνεύουν από νέα προσβολή από τον ιό. Σύμφωνα με τον Οργανισμό τα άτομα με τέτοιου είδους «διαβατήρια» και «πιστοποιητικά» θα ήταν πολύ πιθανόν να αγνοήσουν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου.

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι και οι μελέτες για αντισώματα που πραγματοποιούν πολλές χώρες δεν έχουν σχεδιαστεί για να προσδιορίσουν εάν τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό αποκτούν και ανοσία.
 

 
14319
Thumbnail