Πυρκαγιές / Ελλάδα: Εκκενώνεται ο ένας οικισμός μετά τον άλλο

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και μεγάλα μέτωπα πυρκαγιάς σε βόρεια Αττική και Εύβοια

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη βόρεια Αττική αλλά και στην Εύβοια καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται.

Στην Αττική έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Μαλακάσα, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι ενώ υπάρχουν μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αλλά και νέο μέτωπο κοντά στη Λίμνη Μπελίτση.

Μεγάλος εχθρός των προσπαθειών πυρόσβεσης είναι ο καιρός καθώς ήδη έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, οι οποίοι αναμένεται να ενταθούν νωρίς το απόγευμα.

>>> Διαβάστε επίσης: Εύβοια: Η παραλία της Αγίας Άννας σε μια πυρινη φωτογραφία <<<

Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι φλόγες έχουν μπει και στο Κρυονέρι. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά εργοστάσια με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις καθώς οι φλόγες έχουν ήδη περάσει την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και από τις δύο πλευρές.

Στην Εύβοια η φωτιά έχει φτάσει μέχρι το χωριό Βασιλικά. Το  πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο του νησιού απειλούσε από το πρωί τα Βασιλικά και, πλέον, απειλεί απειλεί ευθέως τον οικισμό που έχει εκκενωθεί.

>>> Διαβάστε επίσης: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία (Βίντεο) <<<

Οι φλόγες έχουν φτάσει στη θάλασσα και οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη, αν όχι να σβήσουν, να οριοθετήσουν τη φωτιά πριν πέσει η νύχτα. Σκάφη του λιμενικού, καΐκια και ψαράδες έχουν επιστρατευθεί για τη διάσωση των κατοίκων των Βασιλικών και, μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 600 απεγκλωβισμοί από όλη τη βόρεια Εύβοια.
 

 
20894