Πυρκαγιές Ελλάδα: Σε Ωροπό και Θρακομακεδόνες η κυπ. αποστολή

Στην περιοχή Ωρωπός και Θρακομακεδόνες, επιχειρεί το Σάββατο η κυπριακή αποστολή, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα για την παροχή βοήθειας στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου είπε ότι η κυπριακή αποστολή έδωσε ακόμα μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες, μέχρι αργά χθες το βράδυ, στην περιοχή Αφίδνες.
 
«Μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης έχει μεταβεί από το πρωί στο τοπικό συντονιστικό κέντρο, όπου γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και δίνονται νέες οδηγίες στις ομάδες που επιχειρούν. Η κυπριακή αποστολή χωρισμένη σε δύο ομάδες επιχειρεί στις περιοχές Ωρωπού και Θρακομακεδόνων που είναι από τα πιο ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. 
 
Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, η κατάσταση ήταν και παραμένει αρκετά δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων και των αλλεπάλληλων αναζωπυρώσεων που καθιστούν ακόμα δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης.
 
«Τα μέλη μας συνεχίζουν με το ίδιο πείσμα και ζήλο να εργάζονται αγόγγυστα, ενισχύοντας με κάθε τρόπο το έργο της κατάσβεσης, δίπλα στα πεζοπόρα τμήματα του πυροσβεστικού σώματος Ελλάδος. Η κυπριακή αποστολή θα παραμείνει και σήμερα με την υφιστάμενη σύνθεσή της παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα. Όπως μας αναφέρουν γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια από τις ομάδες όλων των χωρών που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα. Οι δε ελληνικές δυνάμεις ΄υπερέβαλαν εαυτόν΄», κατέληξε.
 
Εξάλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει ότι «η κυπριακή αποστολή που βρίσκεται στην Ελλάδα για βοήθεια στη κατάσβεση των πυρκαγιών, κατευθύνεται για να επιχειρήσει σε ενεργά μέτωπα μαζί με πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος υποστηριζόμενα με πυροσβεστικά οχήματα στις περιοχές Θρακομακεδόνων (1η ομάδα) και Ωρωπού (2η ομάδα)».
 
Στο μεταξύ, τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών(1 Air Tractor-AT-802 και 1 Thrush T-550), τα οποία συνδράμουν για κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα, και τα οποία είχαν μετασταθμεύσει το απόγευμα της Πέμπτης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στην Κρήτη, συμμετείχαν την Παρασκευή σε επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Ηράκλειο.
 

 
19099
Thumbnail