Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα - Εντοπίστηκαν 43 νέα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 3.562

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Μάλιστα, από τα 43 νέα κρούσματα, τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον φτάνει τα 3.562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

Επίσης, 852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Την ίδια στιγμή, 11 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 59 έτη.

Πέντε (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ τo 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στα ευχάριστα νέα, 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας συνολικά αγγίζουν τους 192.

Εκ των θανόντων, οι 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κλειστά τα ελληνικά σύνορα σε Σέρβους

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται στη Σερβία, η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο σε Σέρβους πολίτες από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 6:00 το πρωί, με την απαγόρευση να ισχύει μέχρι την 15η Ιουλίου.

 

«Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης» είχε ανακοινώσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Την ενόχλησή του για την απόφαση δεν έκρυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Ντάτσιτς έκανε λόγο για μια «δυσάρεστη και κακή απόφαση» υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη από την Ελλάδα λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία, διότι ορισμένοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Εκτίμησε πως όταν η ελληνική κυβέρνηση κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία.

Πηγή: Sputnik.gr

 
20834